Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DONG vinder stort hollandsk udbud

Søgeord:

13. juli 2016  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

572 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Skal opføre havvindmølleparkerne Borssele 1 og 2.

Den hollandske økonomiminister har tildelt DONG Energy koncessionen til at opføre de hollandske havvindmølleparker Borssele 1 og 2. DONG Energy vandt koncessionerne med en gennemsnitspris, eksklusive transmissionsomkostninger, på EUR 72,70 pr. MWh i løbet kontraktens første 15 år. Derefter vil havmølleparkerne få markedsprisen.

 

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

 

Vigtig milepæl

Executive vice president og chef for Wind Power i DONG Energy, Samuel Leupold:

 

- At vinde dette udbud i hård konkurrence med andre tilbudsgivere er endnu et bevis på vores førende markedsposition og vores forretningsmodel, der bygger på innovation, industrialisering og stordrift. Med Borssele 1 og 2 når vi for første gang under 100 euro per MWh i levelized cost of electricity, og dermed når vi også en vigtig branchemilepæl mere end tre år før tid. Det viser, hvilket stort potentiale, havvind har, siger Leupold.

I overensstemmelse med de hollandske udbudsregler vil DONG Energy opføre Borssele 1 og 2 i løbet af fire år med ét års fleksibilitet. Med en kapacitet på to gange 350 MW vil havmølleparkerne være i stand til at levere CO2-fri strøm svarende til cirka én million hollandske husstandes årlige elforbrug.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com