Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dover-Calais trækker DFDS-resultat ned

Søgeord:

22. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

DFDS kom ud af første kvartal med et minus før skat på 118 millioner kroner.

DFDS kom ud af første kvartal med et minus før skat på 118 millioner kroner.Første kvartal er traditionelt et skidt kvartal for færge-rederierne, hvor der er lavsæson for passagertrafikken. Det gælder også for DFDS, der trods en omsætningsfremgang på en procent til lige over 2,7 milliarder kroner måtte notere et underskud før skat på 118 millioner kroner.

 

Det fremgår af en selskabsmeddelelse fra færge- og ro/ro-rederiet.

 

EBITDA før særlige poster faldt med otte procent i forhold til samme kvartal sidste år til 100 millioner kroner. EBIT blev et minus på 73 millioner kroner.

 

Resultatet før skat blev forværret med 20 millioner kroner fra et minus på 98 millioner kroner i første kvartal 2012 til et minus på 118 millioner kroner i de første tre måneder af 2013.

Det er den nyerhvervede færgeruter over Den Engelske Kanal (Dover-Calais), der har skylden for det forværrede resultat. Ruten blev åbnet i slutningen af februar 2012 med kun ét skib og dermed var resultatpåvirkningen begrænset i 1. kvartal 2012. I resten af 2013 forventes en forbedring af rutens resultat sammenlignet med 2012.

 

- Fortsat stagnation på vores hovedmarkeder i Nordeuropa øgede prispresset i 1. kvartal, da udbuddet af kapacitet som helhed er omtrent uændret. Vi forudser, at denne situation også vil præge resten af året. Vores strategiske fokus på forbedring- og effektiviseringprojekter har derfor høj prioritet. Vi arbejder især på at styrke vores toplinje samt at reducere arbejdskapital og omkostninger. Derudover arbejder vi på at skabe vækst og synergier gennem virksomhedskøb, siger administrerende direktør Niels Smedegaard.

Rederiet fastholder forventningen til hele 2013.

 

hele året, tilføjer Niels Smedegaard.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com