Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dreamlineren i is-problemer

Søgeord:

28. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

De problemer med isdannelse, der er indtruffet på den amerikanske flyproducent Boeings seneste model 787 Dreamliner og jumbojetten 747-8, kan føre til nødlandinger, oplyser USA's luftfartsmyndighed onsdag.

De problemer med isdannelse, der er indtruffet på den amerikanske flyproducent Boeings seneste model 787 Dreamliner og jumbojetten 747-8, kan føre til nødlandinger, oplyser USA's luftfartsmyndighed onsdag.Det såkaldte luftdygtighedsdirektiv fra luftfartsmyndigheden Federal Aviation Administration (FAA) var ventet efter en række episoder i år. FAA siger, at ni flyvninger har haft problemer. I to tilfælde var 747-8 involveret, hvor to af fire motorer blev ramt.

 

Direktivet giver flere detaljer om isdannelsen, som ifølge myndigheden kan opstå i visse typer af tordenstorme i høje luftlag. Isdannelsen kan forhindre motorerne i at levere det fornødne tryk til fremdriften, og det kan føre til nødlandinger, siger FAA.

 

Alle episoder har fundet sted i 2013.

Problemet blev offentlig kendt forrige fredag, da Boeing meddelte, at flyfabrikken havde udsendt et notat om risikoen for isdannelse i motorerne og deraf følgende tab af kraft.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com