Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Droneflyver meldt til politiet

Søgeord:

28. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2308 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Dronerne – førerløse fly og helikoptere - er kommet til Danmark. Også i håndkøb, hvor disse små selvflyvende maskiner nu kan købes i detailhandlen og på nettet.

Dronerne – førerløse fly og helikoptere - er kommet til Danmark. Også i håndkøb, hvor disse små selvflyvende maskiner nu kan købes i detailhandlen og på nettet.Det er fuldt ud forståeligt, at der er mange, der finder disse interessante. Men som myndighed ser Trafikstyrelsen sig nødsaget til at indskærpe, at der er en meget klar lovgivning på området, som skal overholdes.

 

Trafikstyrelsen har netop indgivet en politianmeldelse for overtrædelse af tre af reglerne i luftfartsloven. Konkret drejer det sig om flyvning med drone i tæt bebygget område, for tæt på Københavns Lufthavn, samt højere end 100 meter. Alle disse ting er forbudt.

 

-Jeg forstår godt, hvis man ikke umiddelbart tænker over, at man bryder loven, fordi man flyver med sin nyindkøbte fjernstyrede helikopter. Men der er altså nogle meget klare regler på området, som skal overholdes, for ikke at kompromittere hverken flysikkerheden, privatlivets fred eller almindelige menneskers ve og vel på landjorden, udtaler vicedirektør i Trafikstyrelsen Jesper Rasmussen.

-Trafikstyrelsen følger med stor interesse udviklingen inden for droner. Udviklingen og udbredelsen sker eksplosivt i disse år, og vi kan i fremtiden opleve store fordele ved brug af droner inden for overvågning af landbrug, redningsberedskab, opmåling osv. Men det nytter ikke at brugen af droner skaber andre problemer. Derfor må man nu engang følge de regler, der er, forklarer Jesper Rasmussen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com