Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Droner skal løfte EU

Søgeord:

8. december 2015  |  

Læst i alt:

933 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ny europæisk luftfartsstrategi for droner.

 

Europa-Kommissionen præsenterer sit udspil til en ny europæisk luftfartsstrategi til at skabe mere vækst og udnytte det økonomiske potentiale i droner. Det sker samtidig med, at den danske regering også arbejder med en luftfartsstrategi og dronelovgivning.

Europa-Kommissionens strategi kommer, netop som regeringen indleder arbejdet med en dansk luftfartsstrategi. Rammerne for dette arbejde præsenterer regeringen først i det nye år.

 

Effektive lufthavne

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V):

- Jeg håber, at den europæiske luftfartsstrategi på sigt kan være med til at understøtte regeringens arbejde med at skabe effektive og konkurrencedygtige lufthavne og attraktive konkurrencebetingelser for luftfartsbranchen. Når jeg læser den europæiske strategi, er jeg glad for at se, at kommissionen har fokus på at skabe en mere konkurrenceeffektiv sektor. Dermed er der potentiale i den.

En del af EU’s luftfartsstrategi handler om at skabe et fælles europæisk regelsæt for brugen af droner i Europa. Det er ikke ukendt for Danmark, der længe har arbejdet med regulering af droner, der varetager flere hensyn på samme tid, for eksempel flyvesikkerhed og sikring af privatlivets fred. Det danske arbejde når senere på ugen en milepæl, når et forslag til ændring af luftfartsloven på droneområdet sendes i høring.

 

Foregangsland

Hans Christian Schmidt:

- Danmark skal være et foregangsland inden for droneområdet, og nu tager vi et vigtigt skridt i den retning, så danske virksomheder kan dyrke de muligheder og tusindvis af arbejdspladser, som droneområdet forventes at skabe de kommende år.

 

Om det europæiske arbejde med droner siger ministeren:

- Jeg vil arbejde for, at de europæiske regler sikrer, at virksomhederne får nogle gennemskuelige og klare regler at arbejde ud fra, samtidig med at vi sikrer dronernes flyvesikkerhed.

Ordnede forhold

Hans Christian Schmidt noterer, at transportkommissær Violeta Bulc i et indlæg i Jyllands-Posten, om den europæiske luftfartsstrategi, signalerer, at hun er rede til at skabe klarhed om den gældende lovgivning for meget mobile arbejdstagere.

 

- Med EU’s luftfartsstrategi er det nemlig vigtigt at finde den rette balance mellem regler, der på den ene side understøtter en effektiv sektor og på den anden side sikrer ordnede forhold for de ansatte i luftfartsbranchen, påpeger Hans Christian Schmidt.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com