Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dronerne får egen brancheforening

Søgeord:

19. april 2017  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

1448 gange

Læses i øjeblikket af:

0

DroneDanmark etableret af Dansk Erhverv og UAS Danmark.

For at sikre, at dronebranchen fremover får gode rammevilkår og fornuftig lovgivning har Dansk Erhverv og industrinetværket UAS Danmark etableret brancheforeningen DroneDanmark.

 

De senere år har dansk erhvervsliv taget droneflyvning mere og mere til sig, og derfor er det på høje tid, at branchen får sit eget talerør, lyder det fra Jesper Højte Stenbæk, der er fagchef i Dansk Erhverv:

 

- Vi arbejder for at skabe gode vilkår for udvikling og anvendelse af droner i Danmark. Branchen bevæger sig hastigt i disse år, og vi vil gerne have, at Danmark bliver et foregangsland for ny teknologi. Det skal ske samtidig med, at danskerne skal vænne sig til droner og borgernes rettigheder skal respekteres, siger Jesper Højte Stenbæk.

Det medstiftende organ UAS Danmark er et industrinetværk, der siden 2013 har understøttet dronebranchens udvikling. Ifølge projektchef Michael Larsen fra UAS Danmark vil DroneDanmark fortsat have fokus på at fremme en konstruktiv regulering af branchen:

 

- På den måde er dronebranchen fra i dag af blevet markant styrket, hvor der nu både er et industrinetværk og en brancheforening. De skal sammen øge mulighederne for, at dronerne kan blive Danmarks nye væksteventyr ligesom vindmøllerne, siger Michael Larsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk