Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Drop særregler

Søgeord:

13. marts 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

660 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Transportbranchen har brug for et stærkt EU.

EU's indre marked er en helt afgørende platform for den danske transport- og logistikbranche.

 

 

Derfor glæder det også Carina Christensen, administrerende direktør i ITD, at det er budskabet om et fortsat stærkt indre marked, som statsminister Lars Løkke Rasmussen har taget med til det europæiske rådsmøde i Bruxelles i disse dage.

 

- Vores medlemsvirksomheder og deres kunder – de danske produktions- og industrivirksomheder – har hårdt brug for, at man i EU fastholder det indre marked og det stærke europæiske samarbejde, som giver Danmark mange gevinster. Uden et stærkt indre marked med stærke fælles regler for varernes fri bevægelighed risikerer vi at hive tæppet væk under dansk eksport og vækst, siger Carina Christensen.

Kan ramme eksporten

- Det er meget glædeligt, at statsminister Lars Løkke Rasmussen i drøftelserne med de øvrige europæiske regeringschefer vil arbejde for at sikre et fortsat stærkt indre marked i EU. Hvis EU-medlemslandene tilbagespoler de resultater, der allerede er skabt gennem det indre marked, vil det ramme dansk eksport hårdt. I stedet bør vi arbejde for, at vi styrker det indre marked og derved den danske eksport og vækst, siger Carina Christensen.

 

Flere EU-medlemslande har ytret ønske om en fleksibel tilgang til deres medlemskab i EU, og senest har en række af de større EU-medlemslande – herunder Tyskland – blandt andet fremført, at man måske bør arbejde på en model, hvor medlemslandene kører i forskellige hastigheder i forhold til deres medlemskab. En række EU-lande har på det sidste indført nationale særregler på transportområdet, som har haft betydelige administrative og økonomiske omkostninger for danske transport- og logistikvirksomheder.

Største aftager

Carina Christensen henviser til en undersøgelse, som Erhvervsministeriet for nylig har fået udarbejdet. Undersøgelsen viser, at EU’s indre marked skaber vækst og arbejdspladser til Danmark. Danske virksomheder har med det indre marked adgang til 500 millioner forbrugere, og rapporten viser, at det indre marked er den klart største aftager af danske varer og tjenesteydelser. 62 procent af den danske vareeksport afsættes således på det indre marked og fører desuden til en varig stigning i Danmarks eksport på knap 7 procent. /mb

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com