Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DSV på milliardopkøb

Søgeord:

9. oktober 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1044 gange

Læses i øjeblikket af:

1

DSV indgår aftale om køb af UTi Worldwide Inc. i USA.

 

DSV A/S meddeler, at koncernen har afgivet købstilbud på UTi Worldwide Inc. – der er en global transport- og logistikudbyder med hovedsæde i Californien i USA. Opkøbet forudsætter at aktionærerne i UTi godkender købstilbuddet på 7,10 USD per aktie – samlet 1,35 milliarder USD i såkaldt enterprise value. Det er er 50 procent over aktiens slutkurs torsdag 8. oktober og 35 procent over aktiens gennemsnitskurs i løbet af den seneste måneds tid.

 

Det oplyser DSV i dag i en selskabsmeddelelse.

 

DSV vil med opkøbet øge omsætningen med omkring 50 procent og medarbejderstaben med 21.000 ansatte fordelt på 58 lande.

Bestyrelserne for både DSV og UTi har enstemmigt godkendt transaktionen. 

                                         

DSV's bestyrelsesformand Kurt K. Larsen udtaler:

- Det er en stor glæde for mig at offentliggøre det første skridt mod en sammenlægning af UTi og DSV. Vi komplementerer hinanden godt inden for både forretningsaktiviteter og geografi. Sammen vil vi stå endnu stærkere og kunne udnytte de forretningsmæssige synergier samt større geografisk rækkevidde til gavn for aktionærer, kunder og ansatte. Vi ser frem til at forene kræfterne og byde vore nye kolleger fra UTi velkommen hos DSV, lyder det fra Kurt K. Larsen.

Hans modpart i UTi’s, bestyrelsesformand Roger MacFarlane udtaler:

- Vi arbejder inden for en branche, hvor stordriftsfordele er essentielle. Ved at gå sammen med DSV, kan vi tilbyde kunderne væsentlig større værdi, vores ansatte mange fremtidige muligheder, samtidig med at det er særdeles finansielt attraktivt for vores aktionærer. UTi’s bestyrelse har derfor enstemmigt godkendt aftalen med DSV og anbefaler varmt vores aktionærer at tage imod tilbuddet.

 

Målt i danske kroner skal DSV betale nær ved ni milliarder for UTi. Heraf vil koncernen selv selv finansiere omkring fem milliarder kroner over en 12 måneders periode, mens Danske Bank, ING og Nordea skal stå for finansieringen af den samlede transaktion.

Selskabsmeddelelse

DSV koncernen ("DSV") har i dag indgået aftale om køb af den amerikanske virksomhed UTi Worldwide Inc. (”UTi”). UTi er en global leverandør af transport og logistikløsninger med en omsætning på USD 3,9 mia. og 21.000 ansatte i 58 lande. Kombinationen af de to virksomheder vil skabe et af verdens stærkeste transport- og logistiknetværk.

 

DSV har i dag indgået aftale om køb af UTi til et kontant beløb på USD 7,10 per ordinær aktie. Den samlede transaktion har en enterprise value på ca. USD 1,35 mia.

 

Tilbuddet til UTi’s ordinære aktionærer udgør en præmie per aktie på ca. 50% i forhold til lukkekursen den 8. oktober 2015 eller en præmie på ca. 34% i forhold til de sidste 30 dages vægtede gennemsnitskurs.

 

Transaktionen i hovedtræk

UTi’s ordinære aktionærer modtager USD 7,10 kontant per aktie, når transaktionen er gennemført. Efter transaktionen bliver UTi et indirekte helejet datterselskab af DSV.

 

Enterprise value: ca. USD 1,35 mia.

Transaktionsmultipel: 0,34 gange de seneste 12 måneders rapporterede omsætning på USD 3,9 mia.

Der tilbydes kontant USD 7,10 per ordinære aktie

Danske Bank, ING og Nordea har forpligtet sig til at finansiere transaktionen

DSV vil gøre brug af egenkapitalfinansiering – i størrelsesordenen DKK 5 mia. – i løbet af de næste 12 måneder, med det formål at opretholde en solid kapitalstruktur

Transaktionen sker med forbehold for, at transaktionen godkendes af UTi’s aktionærer på en ekstraordinær generalforsamling. UTi’s største aktionær, P2 Capital Partners, LLC, der ejer ca. 10,8% af selskabets ordinære aktier samt alle konvertible præferenceaktier, har indgået en på visse betingelser uigenkaldelig aftale om at stemme for transaktionen. Transaktionen er også betinget af godkendelse fra relevante tilsynsmyndigheder, og andre sædvanlige betingelser for transaktionens gennemførelse

Transaktionen forventes gennemført i 1. kvartal 2016

Strategisk rationale

Opkøb er en del af DSV's vækststrategi, og DSV har stor erfaring med at integrere opkøbte virksomheder succesfuldt. Købet af UTi forventes at øge DSV's årlige omsætning med ca. 50 pct. og dermed skabe et af verdens stærkeste transport- og logistiknetværk.

 

Proforma omsætningen for 2014 beløber sig til ca. USD 13 mia. (DKK 75 mia.), og antallet af ansatte i den kombinerede virksomhed vil udgøre 44.000 medarbejdere i 84 lande med 848 kontorer og 339 logistikfaciliteter.

 

Air & Sea divisionen styrkes markant, og DSV vil øge sine branchespecifikke kompetencer i alle divisioner. Derudover bliver DSV en global aktør inden for contract logistics og udbygger vejtransportaktiviteterne til markeder uden for Europa. Dette gør DSV i stand til at tilbyde sine kunder et bredere udbud af services.

Den samlede virksomhed vil få en mere balanceret geografisk dækning, med ca. 61% af omsætningen i Europa, Mellemøsten og Nordafrika, 17 pct. i Nord- og Sydamerika, 16 pct. i Asien (APAC) og 6 pct i Sub-Sahara Afrika.

 

DSV og UTi er et stærkt match med mange muligheder for synergier, hvilket skyldes selskabernes ensartede forretningsmodeller og services:

 

Kommercielle synergier fra et stærkere netværk, bredere serviceudbud, samt nye kompetencer og kvalifikationer

Konsolidering af kontor- og logistikfaciliteter

Konsolidering af IT-infrastruktur

Optimering af organisation

Styrket indkøb

Transaktionen forventes at bidrage til en stigning i resultatet per aktie i år 2 efter transaktionens gennemførelse. På længere sigt forventes overskudsgraderne, inden for de respektive forretningsområder, at kunne løftes hen imod DSV’s nuværende niveau.

 

Efter transaktionens gennemførelse, vil yderligere detaljer om opkøbet blive kommunikeret, herunder forventede synergier og integrationsomkostninger.

 

Indholdet af denne meddelelse påvirker ikke tidligere udmeldte forventninger for året 2015, som senest rapporteret i halvårsmeddelelsen fra 4. august 2015.                                                

Om UTi Worldwide Inc.

UTi er en asset-light global leverandør af transport og logistikydelser med hovedsæde i Californien, USA. Omsætningen var, i 12 måneder forud for 31. juli 2015, på USD 3,9 mia. I samme periode udgjorde justeret EBITDA USD -6 mio. UTi har ca. 21.000 ansatte i 58 lande og mere end 300 kontorer og 200 logistikcentre. Virksomheden udbyder totalløsninger inden for transport og logistikløsninger, herunder luftfart, søfart, distribution, tolddeklarering og kontraktlogistik.

 

UTi er stærkt repræsenteret i Nordamerika og har en ledende markedsposition i Sydafrika. Virksomheden har desuden et omfattende netværk i Asien og Stillehavsområdet samt i Europa. I 12 måneder forud for 31. juli 2015, havde forretningsområderne Freight Forwarding og Contract Logistics & Distribution en omsætning på henholdsvis USD 2,5 mia. og USD 1,4 mia., hvilket gør UTi til en af verdens 20 største aktører.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com