Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DSV Transport bygger i Roskilde

Søgeord:

19. oktober 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1200 gange

Læses i øjeblikket af:

1

AKF-koncernen sælger stor byggegrund til DSV Transport.

 

Ejendoms- og projektudviklerkoncernen AKF har solgt en grund på hele 6.514 kvadratmeter – lige knap en fodboldbane – på Gl. Marbjergvej i den sydøstlige udkant af Roskilde, klos op ad motorvejen. Her er DSV Transport ved at bygge et helt nyt hovedsæde.

- Vi overtog erhvervsarealerne her for ti år siden som led i en større byttehandel. Vi havde forskellige ideer, men besluttede at sælge jorden, fordi vi i dag mest har fokus på boliger og butikker, fortæller Bo Weibull, projektudviklingschef i AFK, der har rødder i fagbevægelsen og kooperationen.

Erhvervsmægleren Lintrup & Norgart rådgav om markedsføringen og formidlede også kontakt til køberen, som udspringer af den børsnoterede transport- og logistikgigant DSV.

- I DSV Transport havde vi lagt ny strategi og skulle finde vores eget hovedsæde, gerne tæt på Øm, lidt syd for Roskilde, hvor vi bor i øjeblikket. Jeg afsøgte markedet for lejede bygninger i området, men ingen havde så god beliggenhed som Gl. Marbjergvej – tæt på to afkørsler til motorvejen. Med den lave rente besluttede vi at bygge selv, og via ejendommen får DSV Transport samtidig en meget flot eksponering ud mod Holbækmotorvejen, siger adm. direktør Lars Saltoft Kristoffersen.

Bygge- og anlæg

DSV-koncernen frasolgte i 2004 DSV Transport, som især betjener bygge- og anlægsbranchen samt asfalt- og betonindustrien.

Via samarbejde med en række vognmænd har DSV Transport dagligt 350-400 lastbiler ude på landevejene. Bilerne leverer fx grus og byggematerialer til byggepladserne og kører væk med jord og byggeaffald.

Det nye DSV Transport-hovedsæde ventes at stå klart omkring årsskiftet, og det bliver arbejdsplads for cirka 50 funktionærer. DSV Transport bliver selv ejer af bygningen, og det er i tråd med en ny tendens, påpeger Lintrup & Norgart.

- Som mæglere har vi gennem en del år set, at mange virksomheder helst ville bo til leje i deres bygninger, og vi har medvirket til en del sale-and-lease-back-handler. Med det meget lave renteniveau ser vi i stigende grad, at mange gerne vil eje selv, og samtidig vælger en del virksomheder også at bygge nyt, fordi de så får en moderne, miljøvenlig og skræddersyet bygning med lave omkostninger til energi og vedligehold, siger adm. direktør og partner Stig Lintrup.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com