Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL bakker op om norsk mindsteløn

Søgeord:

11. februar 2015  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

1544 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Norsk lastbil-forbund kræver mindsteløn for kørsel i Norge.

Efterhånden som den heftigste debat om den tyske lov om mindsteløn er aftagende herhjemme, offentliggjorde NLF – Norges Lastebileier-Forbund – i forgårs i en pressemeddelelse, at det vil kræve mindsteløn på 157 kr. i timen, svarende til cirka 135 kr., og derudover diætgodtgørelse for alle, der kører på de norske veje.

 

NLF er søsterorganisation til DTL-Danske Vognmænd, der i en pressemeddelelse bifalder det norske lastbilejerforbunds krav:

 

- Dels er det et fuldt forståeligt skridt i kampen mod social dumping, dels ser jeg det som en konkurrencefordel for danske vognmænd og deres chauffører, hvis de vel at mærke kører efter danske overenskomster, sådan som godskørselsloven kræver, siger Erik Østergaard – administrerende direktør i DTL-Danske Vognmænd.

Han tilføjer, at differencen mellem en dansk og en norsk løn er beskeden, mens den er stor mellem en østeuropæisk løn og den norske.

 

- Som jeg ser det, vil danske vognmænd, som driver forretning på ordnede danske vilkår, kun i ubetydelig grad skulle tilpasse sig – hvorimod alle der spekulerer i social dumping får sværere ved at få adgang til transporterne i Norge. Dét ser jeg som klart i DTL-medlemmernes favør, siger Erik Østergaard.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com