Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- DTL er i meget fin form

Søgeord:

22. maj 2017  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

717 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Generalforsamling 2017.

I weekenden fandt DTL – Danske Vognmænds årlige generalforsamling 2017 sted på Hotel Scandic i ”smilets by” Aarhus.

 

Smilene var da også generelt store over årets gang i foreningen, der med flere politiske sejre i Danmark og EU samt yderligere konsolidering af økonomien kan se tilbage på et 2016, hvor der bestemt var noget at smile ad.

 

DTL-direktør Erik Østergaard lagde dog i sin beretning ud med terrorens knap så muntre udtryk. Direktøren fortalte, at der siden seneste generalforsamling er sket tre terrorangreb, hvor våbnet var en lastbil, og at erhvervet dermed kommer til at spille en rolle i de uhyggelige handlinger. Ifølge direktøren er det terroren, der er et samfundsproblem – og ikke lastbilerne. Men derfor har branchen stadig en forpligtelse til at forsøge at gøre betingelserne så svære som muligt for terroristerne, sagde han:

- Fra DTL’s side har vi løbende kontakt med politiet og PET, og der arbejdes lige nu på en ny og opdateret vejledning fra det kriminalpræventive råd, med input fra PET og fra branchen. Og vi har løbende kommenteret spørgsmålet i medierne. Det er vigtigt at borgerne forstår, at vi som branche tager denne nye udfordring meget alvorligt. Så herfra skal lyde en klar opfordring: Tænk sikkerheden igennem. Tal med jeres chauffører om det. Få opmærksomhed på rutiner, som måske kan justeres. Det bliver ikke DTL eller vognmændene, der får sat en stopper for terrorens problem. Men kan vi forhindre bare én terrorhandling, kan vi redde bare ét menneskeliv, ved at vi agerer lidt smartere og lidt mere agtpågivende omkring vores maskineri – så er det det hele værd, sagde DTL-direktøren.

Erik Østergaard kom derefter ind på nogle af de øvrige udfordringer, branchen står over for i øjeblikket. Heriblandt svindel med AdBlue og NOx-filtre, systematisk og ulovlig cabotagekørsel, magneter, postkasseselskaber og foreningens modstand til de såkaldte ”chauffør-hoteller”, som der eksempelvis er forsøgt opført i Kolding.

 

Direktøren berørte dog også nogle af de gode arbejder og politiske sejre, som DTL i samarbejde med øvrige nordiske søsterorganisationer i NLA – Nordic Logistics Association, har formået at sætte på dagsordenen i det europæiske politiske landskab.

 

Han sluttede sin beretning af med at fortælle, at DTL er i endog ”meget fin form”:

 

- Vi får nye medlemmer, flere af de eksisterende medlemmer klarer sig godt, økonomien i DTL er styrket, og vi har et team at kompetente og professionelle folk på alle poster. Det kommer medlemmerne til gavn – det trækker nye medlemmer til – det skaber både beundring og misundelse andre steder, at vi er absolut uden sidestykke i interessevaretagelsen for det danske vognmandserhverv, sagde Erik Østergaard.

Læs mere fra DTL’s generalforsamling i næste udgave af Danmarks Transport-Tidende.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk