Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL: Et absolut fremskridt

Søgeord:

31. maj 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

569 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Køre-hviletidsbøder omsider gjort proportionale med forseelsen.

Folketinget stemmer i disse dage den sidste lovgivning igennem inden sommerferien, heriblandt L 158 hvor mindre forseelser straffes mildere, og grov og systematisk fusk med køre-hviletid straffes hårdere.

 

Det var med et bredt flertal, at Folketinget tirsdag aften vedtog regeringens lovforslag, hvor bøderne for mindre forseelser i betjeningen af tachografen, der holder styr på chaufførens køre- og hviletid, blev lempet. Til gengæld skærpes bøderne for grove og systematiske overtrædelser.

 

-Det er absolut et fremskridt, siger DTLs administrerende direktør, Erik Østergaard, om vedtagelsen.

Komplicerede regler

-Reglerne er mange og komplicerede på køre-hviletidsområdet, og enhver kan komme til at lave en fejl. Det vi for alvor har brug for at komme til livs, er derimod den systematiske og udspekulerede manipulation eller omgåelse af reglerne, og derfor mener vi i DTL, at vi med vedtagelsen har fået en mere fair og rigtig profil i forhold til sanktionerne: Småfejl og forglemmelser får mindre bøder. Og dem der spekulerer i at udnytte reglerne, får et gedigent rap over fingrene. Det er et styrende princip, som jeg godt kan lide, siger Erik Østergaard.

 

Vedtagelsen betyder bl.a., at mindstebøder for fejlbetjeninger nedsættes. Til gengæld hæves bødestraffen for de mest alvorlige overtrædelser. Og en frakendelse af erhvervskørekortet går i fremtiden ikke ud over det private kørekort. Virksomhedens bøde for de tilsvarende overtrædelser vil efter Folketingets holdning skulle udmåles til det dobbelte, hvilket også har været hidtidig praksis.

Bolden ligger også hos EU

-Det er et EU-anliggende at revidere køre-hviletidsbestemmelserne, og det er en lidt større proces. Men nationalt kan vi tilpasse regler og rammer omkring bestemmelserne, og jeg synes, at vi med vedtagelsen af L 158 har fået en mere rimelig og ikke mindst en mere konsekvent linje i forhold til overtrædelser. Det er først og fremmest systematisk og grove overtrædelser, vi skal have fokus på. Og det hjælper den nye vedtagelse med, slutter Erik Østergaard.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com