Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL: EU garant for at markedet ikke skævvrides

Søgeord:

28. maj 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

128 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Brancheorganisationen tager EU-beslutning til efterretning.

 

DTL tager EU-Kommissionens beslutning om godkendelse af økonomisk støtte til Postnord til efterretning.

 

Kommer vognmændene dog på nogen måde i klemme i en skævvridning af markedet, skal brancheorganisationen nok gøre opmærksom på det, lyder det fra DTL-direktør Erik Østergaard.

 

DTL vil holde øje

- Beslutningen betyder som bekendt, at der kan ske en kapitalindsprøjtning på 1,7 mia. kr. fra den danske og svenske stat, som landene indgik aftale om i oktober måned 2017, da kommissæren mener, at det er foreneligt med EU’s statsstøtteregler. Det tager vi først og fremmest til efterretning, og EU er nu vores garant for, at der ikke sker en skævvridning, siger DTL’s administrerende direktør Erik Østergaard og fortsætter:

- Vi må jo stole på, at når Kommissionen efterhånden har været seks måneder undervejs med deres beslutning, så har man brugt rigtig, rigtig meget tid på at vende hver en sten i denne sag for at sikre sig, at der ikke på nogen måde bliver tale om skævvridning til skade for de private vognmænd, siger han.

 

Sker der skævvridning af markedet til ugunst for vognmændene, vil det ikke gå ubemærket hen fra brancheorganisationens side, siger Erik Østergaard:

 

- EU og den danske stat må nu indestå for, at de enorme tab, Postnord har påført de danske skatteydere siden 2012 med det nye kapitaltilskud, har været en engangsforeteelse, som ikke gentager sig. Samtidig vil vi forvente, at både de danske konkurrencemyndigheder, og kommissærens egne myndigheder, holder et skarpt øje med udviklingen på markedet og Postnords ageren. Oplever vognmændene nogen form for skævvridning i markedet, skal vi nok gøre opmærksom på det - stol på det, lyder løftet fra DTL-direktøren.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com