Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL går til Vestager i PostNord-sagen

Søgeord:

1. marts 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

713 gange

Læses i øjeblikket af:

1

EU må sikre, at statsstøtte ikke undergraver fair konkurrence.

DTL-Danske Vognmænd skriver nu direkte til Margrethe Vestager, EU’s konkurrence-kommissær.

 

Budskabet er klart: Enhver politisk løsning, om den er på finansloven eller sker f.eks. gennem regelændringer til fordel for PostNords virksomhedsdrift, skal gås efter i sømmene.

 

Erik Østergaard, administrerende direktør i DTL-Danske Vognmænd:

 

-Sagen om PostNord, trækker stor opmærksomhed i øjeblikket. Særligt det store underskud i den danske del af koncernen, der må indebære at egenkapitalen er væk ultimo 2016. Sagen aktualiseres yderligere af, at PostNord iflg. Politiken i dag har oplyst ejerne, at der er behov for en kapitaltilførsel på 4 milliarder kroner. Derfor er der behov for at Kommissionen kommer på banen, slår Erik Østergaard fast.

 

-Det store underskud for den danske del af koncernen, og dermed tabet af egenkapitalen, er et kæmpe problem. DTL-Danske Vognmænd repræsenterer mange distributionsvirksomheder og vognmænd, der dagligt er i konkurrence med PostNord. Vi er bekymrede for, om det forhold på den ene side medfører prisdumping og på den anden side udløser en statslig redningskrans, som vil undergrave den fri konkurrence yderligere, siger Erik Østergaard.

Vogtere af fri konkurrence

-Enhver politisk løsning til fordel for PostNords virksomhedsdrift vil vi se på med stor skepsis. Der vil være stor sandsynlighed for, at enhver beslutning i den retning vil hæmme den frie konkurrence og opretholde eller skabe uligheder gennem brug af evt. statsstøtte, fortsætter Østergaard.

 

-Det er vigtigt for mig at understrege, at det her ikke kun handler om det klassiske postområde. For det er fortsat uklart, om tabet af egenkapitalen skyldes driftsproblemer med posten, eller om det skyldes dårlig drift af de øvrige forretningsområder, hvor PostNord har involveret sig i direkte konkurrence med private transportører. Jeg finder det helt afgørende, at det sikres, at virksomheder med statslig involvering og med driftsrammer fastsat af det offentlige ikke gives særlig hjælp – hverken i form af statsstøtte eller konkurrencefordele til skade for private konkurrenter. Så vi sætter vores lid til, at Kommissionen og nationale konkurrencemyndigheder, som vogtere af den fri konkurrence, bidrager til at sikre, at enhver løsning, der findes på problemerne i PostNord, også sikrer den frie og lige konkurrence med vores medlemmer.

-Jeg har noteret mig, at Erhvervsministeriet, Finansministeriet og Økonomi- og indenrigsministeriet samlet har igangsat et arbejde med at sikre fair og lige konkurrence mellem offentlige og private aktører. Det ville være passende, om dét arbejde begyndte med at tage fat om PostNord, slutter Erik Østergaard.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com