Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL glad for EU-dom

Søgeord:

13. april 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

146 gange

Læses i øjeblikket af:

1

DTL: Sejr for Danmark – og sejr for kampen mod social dumping

 

Danmark fik igår medhold ved EU-domstolen i sagen om den danske fortolkning af cabotagereglerne.

 

Det vækker glæde i DTL - Danske Vognmænd.

- Resultatet fra EU-domstolen var forventet, men jeg er da ikke desto mindre glad for dommen, siger brancheorganisationens adm. direktør Erik Østergaard i en kommentar.

 

- Over hele Vesteuropa ser vi landene skærpe kursen overfor social dumping – og Danmark har ikke just været frontløbere. Så havde Danmark lidt nederlag, ville mange andre lande stå for tur og med udsigt til en tur gennem EU-retsmøllen. Så med afgørelsen i dag tror jeg, mange lande ånder lettet op, og signalet er klart: Social dumping er ikke acceptabelt, og landene har ret til at beskytte sig. Det er en vigtig markering.

Striden med EU udsprang af, at Danmark strammede reglerne for udenlandske chauffører i 2013 for at sikre, at udenlandske lastbilchauffører ikke kunne køre piratkørsel og underbyde danske vognmænd gennem social dumping. EU-Kommissionen truede med retssag allerede i 2014, da de mente, at udenlandske chauffører ifølge EU-reglerne har ret til at køre rundt i Danmark og både fylde varer på og læsse varer af deres lastbiler på samme tur.

 

- Jeg synes dommen i dag sender to klare signaler til de danske politikere: Social dumping må og skal bekæmpes. Og det kan betale sig at sætte sig op imod EU-systemet, når det åbenlyst tager fejl. Det må vi forvente af vores folkevalgte, at de har mod og mandshjerte til, slutter Erik Østergaard.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk