Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL kæmpe på alle fronter

Søgeord:

30. maj 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

562 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Formand gjorde status.

Formand Martin Danielsen gjorde på DTL’s generalforsamling efter to år som formand status over, hvor langt organisationen er nået:

 

-Som jeg også var inde på sidste år, så er nogle af DTLs fremmeste aktiviteter at gøre op med regeltyranniet dér, hvor det er meningsløst. Vi arbejder også for lettere løsninger dér, hvor det giver mening. Og vi kæmper en benhård kamp for at redde erhvervet fra at blive udhulet indefra af unfair konkurrence og urimelige forskelle i erhvervsvilkår. Det er derfor, vi er her. For at gøre forholdene bedre for DTLs medlemmer.

 

Formanden mener, at organisationen stadig gør det rigtige, og at det især kommer til udtryk ved at betragte DTLs løbende oversigt over erhvervspolitiske indsatser og sejre, som efterhånden er temmelig omfangsrig:

 

-Som et seneste eksempel vil jeg fremhæve, at det lykkedes at afskaffe den køretøjsbestemte hastighedsbegrænsning for lastbiler i byområder. En sag, der aldrig ville være kigget på, uden DTLs pres.

 

Han pegede på nogle eksempler fra de mange specialforeninger og netværk i DTL, som helt konkret arbejder med sager til medlemmernes bedste:

Affald:

-Affaldsreglerne er under evaluering, og Danaffald er klar med et forslag, der forenkler affaldsregisteret og dataindberetninger. Et forslag, som ser lidt mere nuanceret på hvem, der er affaldstransportør, og som samtidig effektiviserer kontrollen. Vi bidrager med løsninger.

 

Foder og fødevarer:

-DTL Foder og Fødevarer ser på udfordringerne med uens krav hos transportkøberne og den stadig større udbredelse af certificeringsordninger. Her ses på strukturer og rammer for vognmændene, så det bliver enkelt at håndtere. Vi er beredte.

Dyretransport:

-DTL Dyrs mærkesag om, hvordan dyr skal vurderes forud for transport blev sat på den politiske dagsorden forrige år, og et forskningsprojekt er snart klart. Reglerne og chaufførens reelle formåen i forhold til at vurdere dyrenes sundhedstilstand skal matche hinanden. Vi holder ved.

 

Varebiler:

-Specialforeningen for Kurér- og Varebilstransportører er gået i front med krav til ordnede forhold og adgangskrav i varebilstransporten. Et politisk flertal på Christiansborg tegner sig, og EU tager sagen op i forbindelse med sin kommende vejtransportpakke.

 

Formanden sluttede af med at udtale, at danske politikere for deres del skal vide, at DTLs medlemmer gennemgående bestræber sig på i hverdagen at drive en ordentlig og anstændig forretning.

-Det er virkeligheden, der tæller.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com