Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL: Nye regler for akseltryk og totalvægt håndhæves nu

Søgeord:

13. maj 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2275 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Søndag 1. juni træder nye regler i kraft vedrørende kontrol med køretøjers akseltryk og totalvægt. De nye regler betyder, at der rejses tiltale, når den tilladte totalvægt for et køretøj eller et vogntog med en tilladt totalvægt på mere end 3.500 kg overskrides med mere end 6,0 pct.

Søndag 1. juni træder nye regler i kraft vedrørende kontrol med køretøjers akseltryk og totalvægt. De nye regler betyder, at der rejses tiltale, når den tilladte totalvægt for et køretøj eller et vogntog med en tilladt totalvægt på mere end 3.500 kg overskrides med mere end 6,0 pct.Selvom overskridelsen ikke udgør 6,0 pct. af den tilladte totalvægt, rejses der desuden tiltale, hvis den tilladte totalvægt overskrides med mere end 2.000 kg.

 

DTL oplyser, at brancheorganisationen fået en meddelelse fra Rigspolitiet om, at politikredsene og tungvognscentrene allerede nu håndhæver de nye regler vedrørende kontrol med køretøjers akseltryk og totalvægt.

 

Hvis overskridelsen af den tilladte totalvægt er på mere end 6,0 pct. eller mere end 2.000 kg, vil politiet i forbindelse med en kontrol kunne tilbageholde køretøjet, indtil forholdene er bragt i orden.

/cw
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com