Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL protesterer mod nedskæringer

Søgeord:

28. oktober 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

935 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nedskæring i cabotagekontrol vil åbne ladeport.

De 60 mio. kr., som den forrige regering afsatte til bekæmpelse af social dumping er nu i spil til finansieringen af finansloven for 2016.

 

Det erfarer TV2 News i forbindelse med de afsluttende forhandlinger om et politiforlig.

 

Regeringen ønsker at skære ned i antallet af cabotagekontroller for i stedet at bruge pengene på andre politiaktiviteter.

 

Men udspillet bliver mødt med en kold skulder fra regeringens eget støtteparti Dansk Folkeparti. Og DF-holdningen har tilslutning fra DTL’s adm. direktør Erik Østergaard.

 

DTL-direktøren finder udspillet dybt skadeligt for dansk transporterhverv og mener, at en neddrosling af kontrollerne giver omverdenen signaler om, at døren er åben til at gøre som man vil med en udenlandsk lastbil på dansk område. Venstre-regeringen går dermed stik imod de oprindelige meldinger om at samle partierne i kampen mod social dumping.

-Da Venstres formand holdt sejrstalen efter valget i juni måned udtrykte han – nærmest ydmygt – klar vilje fra partiet Venstre til at stå i spidsen for kampen mod social dumping, som også indbefatter at holde snor i, hvad udenlandske lastbiler på helt andre løn- og arbejdsvilkår end danske foretager sig her i landet. Men efter V-regeringen tiltrådte, har der været larmende tavshed på dette punkt. Heller ikke i regeringsgrundlaget fandt man anledning til at indskrive løfterne. Nu ser vi så, at man åbenbart mener, at cabotagekontrol ikke er nødvendig, men det er den helt bestemt - netop for at dæmme op for social dumping på et område, hvor arbejdspladserne kører rundt på vejene.

Svækker Danmark

Erik Østergaard fremhæver, at cabotagekontrollerne er med til at have en præventiv effekt, og at Danmark faktisk er kendt for at gøre noget ved håndhævelsen.

 

Det har givetvis afholdt mange fra at forsøge sig med ulovlig cabotagekørsel, men trods det ryger der fortsat nogle i nettet, når politiet afholder kontroller. Hertil kommer, at kontrollen af cabotagekørsel typisk finder sted, når politiet alligevel kontrollerer køretøj og fører på vejene. Derfor er det begrænset, hvad en nedskæring af netop cabotagekontrollen kan bidrage med til anden side.

 

-Kontrollen har vist sig effektiv og præventiv, og vi har mistet mange virksomheder og mange arbejdspladser på den konto. konkurrencen i transporterhvervet skal ske på fair betingelser, som også er afgørende for, at vi både kan have virksomheder, arbejdspladser og skattegrundlag tilbage i Danmark. Regeringen saver den gren over, den selv sidder på, hvis dette her bliver virkelighed.

-Det er desuden et dårligt timet forslag. Landene omkring os opruster i kampen mod social dumping, og Danmark risikerer at stå svækket, hvis dette forslag går igennem. Når man betænker, at det i det store billede ikke er så økonomisk tungt et område, så bliver det jo ikke denne nedprioritering der kommer til at redde politiets andre vigtige opgaver med terrorbekæmpelse, asylpresset mv., slutter Erik Østergaard.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com