Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL: Rapport påviser cabotageproblemets alvor

Søgeord:

21. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2259 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vognmandsorganisationen DTL mener, at det ikke kun er den ulovlige cabtagekørsel, der udgør et problem.

Vognmandsorganisationen DTL mener, at det ikke kun er den ulovlige cabtagekørsel, der udgør et problem.- Rapporten gør det først og fremmest lysende klart, at der er et problem med den accelererende cabotagekørsel, og at dette problem er ganske alvorligt, som DTL og 3F har påpeget flere gange. Det er også blevet bekræftet på transportministerrådsmødet i marts måned, hvor Danmark sammen med en række andre lande fremhævede problemet.

 

Dernæst trækker rapporten det klart op, at de modstridende interesser i udvalget trækker i hver sin retning, og at man er tvunget til at forholde sig til, om man ønsker at løse problemet eller blot lade stå til, udtaler DTLs adm. direktør Erik Østergaard.

Selv om DTL er tilfreds med rapporten – der beskrives som grundig – mener vognmandsorganisationen, at der også bør fokuseres på den lovlige cabotagekørsel.

Social dumping

Den legale cabotagekørsel giver angiveligt store problemer, fordi den i praksis kan foretages systematisk i Danmark, hvorved hovedaktiviteten bliver cabotagekørsel. Derfor skal der strammes alvorligt op på den danske fortolkning af EU’s cabotageregler.

 

- Resultatet ser vi i dag på de danske veje: Underbetaling af udenlandske chauffører, der bliver udnyttet af dem, der udnytter reglerne på en måde, der aldrig har været hensigten. Når der ved lovlig cabotagekørsel anvendes de lønninger, der gælder i etableringslandet, bliver der tale om social dumping, siger Erik Østergaard.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com