Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL: Ros til Heunicke for EU-alliance om cabotage

Søgeord:

6. juni 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2253 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Transportminister Magnus Heunickes initiativ på torsdagens transportministermøde, hvor han sammen med blandt andre den franske og tyske transportminister støtter en erklæring, der skal sikre et bredt samarbejde om at rette op på uklare cabotageregler, vækker anerkendelse hos DTL:

Transportminister Magnus Heunickes initiativ på torsdagens transportministermøde, hvor han sammen med blandt andre den franske og tyske transportminister støtter en erklæring, der skal sikre et bredt samarbejde om at rette op på uklare cabotageregler, vækker anerkendelse hos DTL:-Ministeren fortjener stor ros for, at han aktivt følger op på den henvendelse, der tilbage i december, blev sendt af flere lande – heriblandt Danmark – til EU-kommissionen om nødvendigheden af at få set på regelsættet, udtaler DTLs adm. direktør Erik Østergaard.

 

Målet er ifølge en pressemeddelelse fra Transportministeriet en skærpet indsats mod social dumping og ulovlig cabotage, hvor udenlandske lastbiler, vognmænd eller chauffører underbyder danske løn- og arbejdsvilkår imod reglerne.

 

Erik Østergaard vurderer, at Magnus Heunicke med sine aktiviteter i forhold til Kommissionens varslede retsskridt mod Danmark allerede har demonstreret over for de øvrige transportministre, at han mener det alvorligt – og at hans støtte til yderligere arbejde med reglerne derfor har stor politisk signalværdi.

-Ministerens helt konkrete kamp for en klar definition af en internationale tur og en cabotagetur og den klare holdning mod yderligere liberalisering giver også andre lande blod på tanden, fastslår DTL-direktøren.

 

Den danske minister vil samle så mange kolleger i Europa som muligt om et mere konkret bud på, hvad man rent faktisk kunne gøre.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com