Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL: Skat af arbejdsudleje virker mod cabotage

Søgeord:

10. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2271 gange

Læses i øjeblikket af:

1

DTL præciserer sin udmelding i forhold til skat på arbejdsudleje, som har skabt røre hos organisationerne Danske Speditører, DI Transport og ITD.

DTL præciserer sin udmelding i forhold til skat på arbejdsudleje, som har skabt røre hos organisationerne Danske Speditører, DI Transport og ITD.DTL vurderer, at skat af arbejdsudleje ved international transport vil være alt for bøvlet, mens arbejdsudlejeskat af cabotage, kombineret trafik og vikarkørsel derimod ikke bør volde problemer.

 

- Skat af arbejdsudleje vil være et effektivt værn mod ulige konkurrence og social dumping i Danmark, både hvad angår udnyttelse af cabotage, kombineret trafik og ikke mindst den stigende tendens til brug af udenlandske chaufførvikarer, siger DTL-direktør Erik Østergaard.

 

- Hvad angår den rent internationale kørsel er det imidlertid DTLs vurdering, at arbejdsudlejeskatten på det område er unødigt bøvlet og vanskelig at kontrollere.

DTL støtter ifølge Østergaard lovens hensigt.

 

- Men vi foreslår, at kravet om indeholdelse af skat af arbejdsudleje bortfalder for den internationale trafik. Social dumping er, når et andet lands løn- og arbejdsvilkår permanent udnyttes inde i Danmark til at udøve unfair konkurrence, påpeger DTL-direktøren. Det bekæmper vi ikke ved at ramme den internationale kørsel, som er kendetegnet ved at man kortvarigt opholder sig i andre lande. Til gengæld vil det bidrage til mere lige konkurrence, hvis de unfair konkurrencefordele ved cabotage, kombineret trafik og anvendelse af udenlandske chaufførvikarer modvirkes ved en dansk arbejdsudlejeskat, siger Erik Østergaard.

 

Han fremhæver, at det altid har været en mærkesag for DTL, at undgå unødig bureaukrati:

- Beskatning af den kørsel, der udelukkende foretages i Danmark, vil til gengæld ikke være det store problem. For cabotage og kombineret trafik er der jo tale om hele ture i Danmark, og for vikarkørsel er der allerede et krav i godskørselsloven om at man skal følge overenskomsterne for området, fastslår Erik Østergaard.

 

Modstanderne af arbejdsudlejeskat peger blandt andet på, at den vil fordyre

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com