Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL: Spændende forslag på bordet i Norge

Søgeord:

20. januar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Norges store oppositionsparti, Arbeiderpartiet, har fremlagt et forslag med en række tiltag til at dæmme op for social dumping og kriminalitet i transportbranchen.

Norges store oppositionsparti, Arbeiderpartiet, har fremlagt et forslag med en række tiltag til at dæmme op for social dumping og kriminalitet i transportbranchen.DTLs administrerende direktør, Erik Østergaard, ser meget positivt på forslaget – i lighed med DTLs norske søsterorganisation NLF:

 

-Jeg synes, forslaget afspejler en reel politisk bekymring, for et erhverv, som presses af uhensigtsmæssige EU-regler, en ødelæggende liberalisering og en række brodne kar i transportbranchen. Det er i sig selv befriende ærlig læsning, og det siger mig, at nogle af de problemer DTL – godt støttet af FDL og 3F – har påpeget, ikke blot er en dansk problemstilling. Det er tværtimod grænseoverskridende problemer, som udfordrer vognmandsbranchen i alle lande men selvfølgelig særligt i de nordiske lande med høj grad af ordnede og anstændige forhold.

Meget bemærkelsesværdigt lægger forslaget også op til skærpede krav til udstyr og kompetencer hos chauffører og lastbilerne. Også krav til virksomhedernes og transportkøbernes medansvar blivertaget med i forslaget.

 

-Jeg synes der er mange rigtige observationer, og der bliver peget på mange af de reelle udfordringer i forslaget fra de norske socialdemokrater. For mig understreger det, at vores branche udfordres af mange af de samme problemer på tværs af grænserne, slutter Erik Østergaard.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com