Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL: Tag de rigtige infrastrukturvalg

Søgeord:

27. april 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

442 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Sæt fokus på samfundsmæssig gevinst.

Venstres mangeårige og erfarne transportpolitiske ordfører Kristian Pihl Lorentzen afholdt i går en transportpolitisk konference på Christiansborg om infrastruktur og fremtiden. Konferencen fandt sted i Folketingets Fællessal.

 

Det var en lang række af transporterhvervets og infrastrukturens mænd og kvinder, der i dag udveksler synspunkter, viden og forhåbninger i Fællessalen på Christiansborg.

 

Dagen har bl.a. budt på på indlæg fra FDM, Dansk Erhverv og – selvfølgelig – DTL-Danske Vognmænd.

 

Erik Østergaard, adm. dir. i DTL-Danske Vognmænd, sagde i sit indlæg bl.a.:

 

-Op gennem hele det 20. århundrede har vi set teknologiske fremskridt. Forskellen til i dag er, at hastigheden i forandringerne og især digitaliseringen har sat skub i udviklingen.

 

-Men tager vi de rigtige teknologivalg? I Danmark lagde vi transporter over jorden i form af sporvogne, i andre byer lagde man den under jorden - og trods den københavnske metros fremskridt, så er rækker skinnerne altså ikke mere end 21 km - så Danmark er reelt 100 år og hundredevis af skinnekilometer bagud i forhold til andre metropoler. Det betaler vi en pris for set i forhold til trængsel, sagde Østergaard, der fortsatte med en appel til beslutningstagerne:

-Vi har tabt 21 mia. på urentable infrastrukturprojekter. Det må kunne gøres bedre, og derfor en fed streg under kravet om, at investeringer skal målrettes de projekter, som giver størst samfundsmæssig effekt.

 

Også PostNord-skandale fik et par ord med på vejen:

 

-Man skal ikke kaste gode penge efter dårlige. Også her må det gælde, at investeringen skal give bedst mulig samfundsmæssig gevinst, og det sker ikke ved at undergrave et liberalt erhverv som transport. /mb

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com