Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL: Tag kampen om det objektive ansvar op

Søgeord:

25. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Jørgen Kjeld Jensen fra Kjøbenhavns Vognmandslaug opfordrede til fortsat kamp mod straffeaktioner mod vognmænd.

Jørgen Kjeld Jensen fra Kjøbenhavns Vognmandslaug opfordrede til fortsat kamp mod straffeaktioner mod vognmænd.Vognmandsbranchen er hårdt ramt af det objektive ansvar, der hverken findes i andre lande eller i mange andre brancher, konstaterede formanden for Kjøbenhavns Vognmandslaug på DTLs generalforsamling i Nyborg.

 

Han glædede sig dog over, at Venstre-politikeren Kristian Pihl Lorentzen på Transport 2013 i Herning betegnede det objektive ansvar som en byrde for branchen.

 

- Når man som arbejdsgiver har levet op til sit ansvar overfor medarbejderen og man har bevist, at man har gjort, hvad man kunne, så skal man ikke kunne drages til ansvar, mener Jørgen K. Jensen.

 

Han pegede på, at DTL i kølvandet på cabotagesagen er på talefod med 3F, og den lejlighed burde udnyttes til at lave en ny aftale.

Han fik opbakning fra DTL-formand Jørgen Egeskov, der fra talerstolen bød 3F ”op til dans”.

 

- Vi er ikke ude på at tørre de ulovligheder, som vognmanden måtte begå, af på chaufførerne. Men når man har passet sit arbejde og levet op til sit ansvar, så kan det ikke passe, at man får en bøde, når man ligger hjemme i sin seng, forklarer Egeskov.

 

DTL-direktør Erik Østergaard gav anledning til håb:

 

- Det er ikke en sag vi har opgivet, og jeg er sikker på, at vi hen ad vejen kan finde en fornuftig løsning sammen med 3F.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com