Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL: Transporten skal nå længere med klimamål

Søgeord:

27. august 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Minister får bred opbakning fra brancheorganisation.

Minister får bred opbakning fra brancheorganisation.Transportminister Pia Olsen Dyhr kan regne med støtte fra DTL, når der skal udarbejdes en køreplan for, hvordan transportsektoren på kort og lang sigt skal arbejde frem mod regeringens målsætning om, at der skal ske en markant reduktion af CO2-udledningen på 40 pct. i 2020 sammenlignet med 1990.

 

-DTL har længe været i gang med en klima- og miljøindsats ud fra de forhåndenværende muligheder på markedet. Vores indsats har vist, at vi kan komme langt med små skridt i den enkelte virksomhed, og frem for alt har vi kunnet komme i gang med det samme, siger DTLs adm. direktør Erik Østergaard

 

-

 

Men vi skal og kan nå endnu længere med en koordineret indsats, der forener de politiske visioner med de teknologiske landvindinger i forening med økonomien i transporterhvervet.

Af DTLs konjunkturanalyse fra 2012 fremgik det, at et stort flertal på 63 pct. af DTLs medlemmer allerede arbejder med initiativer for at spare på brændstoffet og reducere miljøpåvirkningen. Og fremadrettet forventer endnu flere – hele 80 pct. – at begynde på dette arbejde. Så ifølge Erik Østergaard er der en opbakning ude i virksomhederne, som transportministeren kan udnytte. På nuværende tidspunkt er der allerede kog i gryden:

 

-Aktuelt er DTL i gang med at udarbejde en håndbog for vognmænd, der guider dem til et kontinuerligt klima- og miljøarbejde. Virksomhedernes arbejde skal muliggøre en certificering i Trafikstyrelsen og lede virksomheden hen mod ISOs retningslinjer.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com