Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL: Ugentligt hvil ud af førerhuset

9. juni 2017  |  

Ros til Tyskland.

Det tyske krav om at det ugentlige hvil ikke må holdes i førerhuset, er helt på sin plads.

 

-Det er en logisk følge af Generaladvokatens melding i februar og helt i tråd med intentionerne i Vejtransportpakken, mener DTL.

 

I februar kom Generaladvokaten for EU-Domstolen med sin indstilling: Det ugentlige hvil må ikke holdes i lastbilen. Og i sidste uge fik vi Vejtransportpakken fra EU-Kommissionen, hvor der lægges op til det samme.

 

At Tyskland allerede har taget konsekvensen, giver god mening, mener DTL.

Ugehvil bruges til ophold

-At henlægge det ugentlige hvil til bilen vil i langt, langt de fleste tilfælde alene handle om, at man venter på en chancetur langt fra hjemlandet, eller det indgår i et nøje planlagt kørselsmønster og i detaljen planlagte ture. Det er med andre ord fordi, man ikke har intentioner om at sætte kursen hjemad, men fordi man indgår i det finmaskede net af chauffører og vognmænd, der bor og lever i bilen og på rastepladser - som led i den systematiske undergravning af arbejdsmarkedet for vognmandserhvervet. Og dermed er det et konkurrenceparameter, der indgår i den systematik, der undergraver løn- og arbejdsforhold og fair konkurrence. Så set fra min stol, så er et krav om, at ordentlig indkvartering – ”passende” som Kommissionen foreløbig kalder det – helt på sin plads, siger Erik Østergaard, administrerende direktør i DTL.

Vælg kampene med omhu

-Jeg ser da heller ingen grund til, at Tyskland skal ændre praksis nu. Efter alt at dømme er der en afgørelse på vej fra EU-Domstolen, og EU-Kommissionen har jo i realiteten taget konsekvensen af det med Vejtransportpakken. Der er jo ingen grund til at gøre tingene unødigt komplicerede og for meget frem-og-tilbage. En række europæiske lande har, i lighed med Tyskland, allerede indført sanktioner for at holde det ugentlige hvil i bilen. Og der tegner sig også et flertal i Danmark, slår Erik Østergaard fast.

 

-Fra DTL skal signalet til ministeren være, at man skal vælge sine kampe med omhu. I stedet for at kritisere Tyskland for at bekæmpe unfair konkurrence, når man er i Vejalliance med dem om de samme spørgsmål, og når alt i sol og måne indikerer at det ugentlige hvil ikke kommer til at kunne holdes lovligt i bilen i fremtiden, så ser vi da helst, at Ole Birk Olesen bruger sin indflydelse, hvor den gør gavn, slutter Erik Østergaard.

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

2830 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com