Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL: Uhørt nedgradering af rastepladser

Søgeord:

2. august 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1007 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vejdirektoratets nedrivning af toiletter på halvdelen af statens rastepladser vækker protester.

 

Som Transport Tidende skrev i går onsdag, er Vejdirektoratet i fuld gang med at nedgradere faciliteterne på halvdelen af rastepladserne langs statsvejnettet. Det betyder, at borde og bænke, samt skraldespande forsvinder fra 134 rastepladser.

 

Set med lastbilvognmændenes og deres chaufførers øjne er det værste, at toiletterne også forsvinder.

 

- Vi har i forvejen for få steder hvor DTL-medlemmerne og deres chauffører kan holde hvil. Det er en højst besynderlig prioritering, siger administrerende direktør i DTL-Danske Vognmænd, Erik Østergaard.

 

- Jeg begriber ikke, hvad der ligger til grund for den nedprioritering: For det første har vi allerede for få pladser til hvil langs de danske veje. For det andet flyder mange af vores rastepladser allerede i dag med affald. De udenlandske lavtlønschauffører, der langtidsparkerer, er i forvejen overladt til elendige forhold. For det tredje anvender vognmændenes chauffører og de selvkørende vognmænd i stort omfang de mange mindre rastepladser til afholdelse af de lovpligtige korte pauser - op til 45 minutter - i henhold til køre- og hviletidsreglerne. Og for det fjerde har vi andre restriktioner på transporter såsom spærretider, der gør planlægningen af kørslen vanskelig. Nu er der færre faciliteter og færre steder, hvor de lovpligtige hvil kan passes ind med rimelige faciliteter. Det er uhørt, siger Erik Østergaard.

Dokumentation tak!

- Vejdirektoratets påstand om, at "det er ikke Vejdirektoratets vurdering, at der i dag foregår nævneværdig parkering af lastbiler på de rastepladser, der tænkes ændret”, ser vi gerne nærmere dokumenteret. Med den helt nye lovgivning om 25-timers parkeringsrestriktion på rastepladser ved motorvejene må vi forvente, at visse udenlandske lavtlønschauffører vil søge ud på de mindre rastepladser, men altså nu til endnu ringere faciliteter. Det virker ærlig talt, som om den ene hånd ikke ved, hvad den anden laver.

 

- Vores medlemmer er langt fra tilfredse med dette. Det er den helt forkerte vej at gå, at lukke toiletter på rastepladser, for der mangler i forvejen pladser. Hvis man kender lokalområderne, ved man måske, hvor man ellers kan holde. Men udenlandske chauffører ender måske med at holde på en villavej og besørge i vejgrøften, lyder det.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk