Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTU-professor modtager Hedorfs Transportpris

Søgeord:

25. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2317 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Professor David Pisinger fra DTU Management Engineering modtager i dag Hedorfs Fonds Pris for Transportforskning på 75.000 kr.

Professor David Pisinger fra DTU Management Engineering modtager i dag Hedorfs Fonds Pris for Transportforskning på 75.000 kr.Prisen bliver overrakt af direktør Michael Svane ved et arrangement, der i samarbejde med Transportøkonomisk Forening afholdes i Industriens Hus.

 

Hedorfs Fonds Pris for Transportforskning uddeles hvert andet år som belønning for en betydelig indsats for udviklingen af forskning og brobygning inden for transportområdet i Danmark.

 

David Pisinger forsker i flere områder inden for transportsektoren, bl.a. distributionsplanlægning, maritim optimering og lufthavnsoptimering. Hans forskning er med til at løse en række problemstillinger inden for transportsektoren, hvor han i løbet af sin karriere har bidraget til løsningen af komplekse transportproblemer inden for disse områder. Han har bl.a. udviklet en ny branch-and-cut algoritme, som har løst en lang række optimeringsproblemer, som tidligere ikke har kunnet løses.

-David er en international meget anerkendt forsker med en ekstraordinær forskningsproduktivitet af høj klasse. Hans publikationer er blevet citeret mere end 6.000 gange – en indikation på Davids store fodaftryk i operationsanalyse generelt og ikke mindst i transportforskning specielt. Hans mange projekter med førende virksomheder fra både shipping industrien og jernbanedrift bevidner desuden stor relevans af Davids forskningsområder for efficiens af bæredygtighed i transportsektoren, siger institutdirektør ved DTU Management Engineering Søren Salomo.

 

At David Pisinger ligeledes har et stort talent for formidling af sin forskning kommer til udtryk i flere af hans studerende, som modtager priser for deres projekter inden for transport samt, at han i løbet af sine fire år på DTU er blevet nomineret til ”Årets underviser” tre gange.

Indstillingskomitéen til Hedorfs Transportpris 2013 består af Michael Svane, formand for Transportøkonomisk Forening, Ole Wiberg, formand for Hedorfs Fond samt to tidligere prismodtagere professor Otto Anker Nielsen, DTU og professor Britta Gammelgaard, CBS.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com