Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

E45: Natlig kontrol af 1100 biler

Søgeord:

28. august 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2310 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fra kl. 22.30 i aftes og frem til kl. 04.00 sidst på natten til i dag blev Østjyske Motorvej E 45 lukket i nordgående retning ved rasteplads Ejer Baunehøj - og alle køretøjer ledt ind på rastepladsen til en omfattende og udvidet rutinekontrol.

Fra kl. 22.30 i aftes og frem til kl. 04.00 sidst på natten til i dag blev Østjyske Motorvej E 45 lukket i nordgående retning ved rasteplads Ejer Baunehøj - og alle køretøjer ledt ind på rastepladsen til en omfattende og udvidet rutinekontrol.Her blev cirka 1100 køretøjer kontrolleret, heraf cirka 230 lastbiler og busser.

 

Blandt de 230 tunge køretøjer var 50 udenlandske. Der blev skrevet i alt 74 sigtelser, fordelt med halvdelen på lette køretøjer og halvdelen på tunge køretøjer. Dermed var der en klar overvægt af sigtelser på de tunge biler.

"Tunge" overtrædelser

Overtrædelserne indenfor de tunge køretøjer fordeler sig primært på følgende kategorier:

 

Tre tilfælde af ulovlig cabotage-kørsel, fem tilfælde af overtrædelse af køre-/hviletidsreglerne, syv overtrædelser i forbindelse med farligt gods, tre overtrædelser af reglerne for kontrolapparat (tachograf), fire tilfælde af manglende chaufføruddannelse samt seks tilfælde af overtrædelser i forbindelse med fejl og mangler.

SKAT gennemførte 18 kontroller, og der er fundet to sager om manglende betaling af afgift.

 

Trafikstyrelsen registrerer samtidigt 10 sager med fejl og mangler, og tre køretøjer er indkaldt til syn

Stor styrke

Cirka 90 medarbejdere fra Sydøstjyllands Politi, tre andre politikredse, Rigspolitiet, SKAT og Trafikstyrelsen kontrollere alle køretøjer og personer for en lang række forhold.

 

De tunge køretøjer blev tjekket med hensyn til køre- og førerkort, kørsel i spiritus- og narkopåvirket tilstand, registreringsattest, vognmands- og EU-tilladelse, overtrædelse af køre-/hviletidsregler, cabotagekørsel, ADR og affald, transport af dyr og farligt gods, vejbenyttelsesafgift, manipulation af kontrolinstallationer i lastvognen med videre.

 

På stedet fik politiet desuden assistance fra bilinspektører til kontrol af køretøjernes tilstand og indretning.

/cw
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com