Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Efterårsferie byder på tæt trafik

Søgeord:

8. oktober 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

543 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Rejsedage kan give køer.

To livlige lørdage på motorvejene i det centrale og sydlige Danmark venter i efterårsferien.

 

Lørdag den 10. oktober er feriens største udrejsedag med markant tæt trafik det meste af dagen, særligt i retning fra Sjælland mod Jylland og sydover mod Tyskland.

 

Dog vil man kunne mærke en forskel allerede fra fredag den 9. oktober fra omkring klokken 14, hvor den første rejsetrafik blander sig med myldretidstrafikken og lægger et ekstraordinært stort pres på især motorvejene ud af de store byer, herunder i særdeleshed Køge Bugt Motorvejen.

 

Den modsatrettede hjemrejsetrafik i retning fra Jylland mod Sjælland og nordover fra grænseovergangene i Sønderjylland samt via færgeruterne ved Rødby og Gedser fordeler sig over både lørdag og søndag den 17. og 18. oktober med en forventet overvægt af rejsende om lørdagen imellem kl. 10 og 18.

Stor fremkommelighed og fine køretider på vejene i hele landet er til gengæld den lovende udsigt for alle hverdage i uge 42. Og de største gevinster vil naturligvis især kunne inkasseres i myldretiderne.

 

Vejdirektoratet forventer, at især Køge Bugt Motorvejen, Vestmotorvejen, Fynske Motorvej, Østjyske Motorvej og Midtjyske Motorvej vil opleve meget trafik mellem landsdelene på de store rejselørdage i efterårsferien.

 

Mange vil dog også benytte Holbækmotorvejen og rute 21, som forbinder Sjælland og Jylland via færgeruterne ved Sjællands Odde.

 

Sønderjyske Motorvej er topscoreren, når det gælder rejsetrafikken mellem Danmark og Tyskland, dog skarpt forfulgt af Sydmotorvejen, hvor der især på strækningen ved Rødby kan opstå kødannelser og forsinkelser i forbindelse med færgetræk.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com