Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Eksperter skal kigge på Limfjordstunnelen

Søgeord:

21. april 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

544 gange

Læses i øjeblikket af:

1

International gruppe nedsættes.

Vejdirektoratet nedsætter nu en international ekspertgruppe, der skal kigge på problemet med, at Limfjordstunnelen synker en lille smule hvert år.

 

Ekspertgruppen skal drøfte og udvikle løsninger på, hvordan man kan stabilisere fundamentet under tunnellen og dermed forhindre, at den bliver ved med at synke.

 

-Som det er nu, så sætter Limfjordstunnelen sig med op til én centimeter om året, siger chefkonsulent Niels Chr. Skov Nielsen fra Vejdirektoratet.

 

Forkorter levetid

-Det giver sætningsskader og vandindtrængning og forkorter tunnelens levetid. Der ligger derfor en stor samfundsmæssig værdi i at finde ud af, hvordan vi bremser tunnelen i at synke mere. Det er dog en ingeniørmæssigt enormt kompliceret opgave. Derfor har vi besluttet at søge rådgivning fra nogle af klodens klogeste hoveder på dette felt.

Helt konkret nedsætter Vejdirektoratet en gruppe af nationale og internationale eksperter, der dækker ekspertviden inden for betonteknologi, tunnelteknologi, geologi og fundering, specielt på kalk.

 

Gruppen kommer til at bestå af omkring 10 personer, og det er meningen, at den skal være nedsat i tide til, at den kan afholde sit første møde i august/september. Ekspertgruppen skal mødes 4-5 gange med cirka en måneds mellemrum. Og den skal efter planen afslutte sit arbejde i starten af 2018.

Ikke et akut problem

-Det er vigtigt for mig at sige, at vi ikke står med nogen akut situation, siger Niels Chr. Skov Nielsen.

 

-Det er vores vurdering, at tunnelen i hvert fald kan holde mange år endnu, men rettidig omhu skader jo aldrig. Limfjordstunnelen er en stor og betydningsfuld del af den danske infrastruktur. Vi vil meget gerne forlænge dens levetid, og derfor sætter vi nu denne proces i gang. /mb

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com