Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Eksplosiv vækst i off-shore

Søgeord:

3. december 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Gennem de seneste ti år er offshore-industriens eksport vokset med omkring 600 procent, og den udvikling ser ikke ud til at stagnere.

Gennem de seneste ti år er offshore-industriens eksport vokset med omkring 600 procent, og den udvikling ser ikke ud til at stagnere.Der bliver brug for mange ingeniører de kommende år. Et af vækststederne er Det Kaspiske Hav mellem Rusland, Kazakhstan og Aserbajdsjan, fortæller Ingeniøren.

 

Her bliver der produceret ti gange så meget olie, som danske virksomheder producerer i Nordsøen, fortæller direktør for offshoreenergy.dk Peter Blach.

 

-Der er nogle rigtig store miljø- og logistikmæssige udfordringer i Det Kaspiske Hav. Den viden, vi sidder med i den danske offshore-industri, har et kæmpe potentiale der, siger Peter Blach.

 

Vækstpotentialet ligger ikke kun i selve boringerne og olieproduktionen, som allerede er i fuld gang - der er mindst lige så meget for blandt andet underleverandører, sikkerhedsvirksomheder og de virksomheder, der sikrer miljøet, forklarer han.

Danske virksomheder som Viking Life-Saving Equipment, der producerer sikkerhedsudstyr, eller Welltech, der udvikler robotter, som kan transportere udstyr ned i undergrunden, ser store muligheder for at udvide mod øst, fortæller direktøren.

 

-Det sker typisk, at når de store danske virksomheder som Maersk Oil og Blue Water går ind i et område som Det Kaspiske Hav, så smitter det af på mange andre mindre virksomheder. Og Det Kaspiske Hav er ikke det eneste nye vækstmarked. I Angola er Maersk Oil blandt andet ved at investere et tocifret milliardbeløb, forklarer Peter Blach.

 

Omsætningen i offshore-branchen var på 110 milliarder kroner og eksporten på 49 milliarder kroner i 2012.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com