Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Eksport til Vietnam løftes

Søgeord:

4. december 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

654 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Frihandelsaftale er nu søsat.

25 års diplomatiske relationer og 2½ års intensive forhandlinger mellem EU og Vietnam har nu udmøntet sig i en færdigarbejdet frihandelsaftale, som åbner for øget samhandel imellem de to parter. Det er godt nyt for dansk skibsfart, konstaterer Danmarks Rederiforening.

Den nu færdigforhandlede frihandelsaftale er en vigtig milepæl for handelsrelationerne mellem EU og økonomierne i ASEAN-fællesskabet. Samtidig skaber aftalen grobund for en kommende og mere vidtrækkende EU-ASEAN interregional frihandelsaftale.
Dansk skibsfart tegner sig i dag for mere end 2 milliarder DKK i eksport til Vietnam. Et tal som må forventes at stige i lyset af den nye frihandelsaftale, som åbner for lettere markedsadgang til en nation med over 90 millioner indbyggere og en voksende middelklasse.

- Vi er godt tilfredse med færdiggørelsen af frihandelsaftalen med Vietnam. Sydøstasien er en vigtig region for dansk søfart og for dansk eksport generelt. Det er godt, at EU med aftalen med Singapore i 2014, og nu med Vietnam i 2015, ser lige så stor værdi i handlen med ASEAN–landene, som vi gør. Forhåbentlig er det en trædesten til, at EU får gang i bilaterale forhandlinger med f.eks. Indonesien og Malaysia, siger underdirektør Jacob K. Clasen, Danmarks Rederiforening.

Vietnams økonomi er siden 2010 vokset med mindst 5 % pr. år, og IMF forudser, at væksten frem mod 2020 vil læne sig op af 6 % årligt. I det tempo vil økonomiens størrelse fordobles på under 12 år. Det ses også på søfarten. Containeromsætningen i Ho Chi-Minh City (Saigon) har haft en årlig gennemsnitlig stigning (såkaldt CAGR = compound annual growth rate) på 23,3 % fra 2008 til 2013.

Frihandelsaftalens specifikke ordlyd vil ikke blive offentliggjort før om et par uger, da der stadig udestår juridiske gennemgange af dokumenterne og ikke mindst et større oversættelsesarbejde.

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com