Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Eksportambassadører

Søgeord:

3. juli 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1065 gange

Læses i øjeblikket af:

1

EKF uddanner eksportambassadører i bankerne

 

Sammen med Eksportrådet, væksthusene og IFU uddanner EKF (Eksport Kredit fonden) i 2015 150 erhvervsrådgivere i danske banker i eksportfinansiering og eksportrådgivning. De første 75 rådgivere er netop blevet færdige. EKF står bag initiativet, som skal løfte dansk eksport.

Danske banker er med i langt de fleste danske eksportforretninger, og ingen har tættere kontakt med eksportvirksomhederne end bankernes erhvervsrådgivere. Men bankerne må ikke stå alene med ansvaret for at bakke dansk eksport op. Det er derfor afgørende, at bankerne samarbejder med EKF og andre offentlige aktører, når der er brug for ekstra rådgivning og finansiering.

3-dages kursus

Netop det er hovedideen med eksportfinansierings-uddannelsen, som EKF har taget initiativ til og udviklet med hjælp fra Finanssektorens Uddannelsescenter. Bankfolkene kommer hele vejen rundt om finansiering til eksport-virksomheder på den tredages uddannelse, hvor de møder undervisere fra EKF, Eksportrådet, Væksthusene og IFU, men også fra bankernes egne trade finance-afdelinger, fra universitetsverdenen og fra en række eksportvirksomheder.

- Bankerne har taget utroligt positivt imod ideen, og vores foreløbige indtryk er da også, at rådgiverne fra de tre banker, som har gennemført uddannelsen her i foråret, nemlig Jyske Bank, Sydbank og Spar Nord, er rigtig tilfredse med udbyttet. Vi glæder os til at køre nye hold igen til efteråret med flere banker, siger Kim Richter, afdelingschef for EKF’s SMV- og klimaafdeling.

Til efteråret skal hold fra Danske Bank, Nordea, Nykredit, BankNordik og nogle mindre danske banker igennem uddannelsen. Ambitionen er, at de 150 bankrådgivere, der kommer igennem uddannelsen i 2015, med deres viden og engagement vil medvirke til at få hele sektoren til i højere grad at tænke de muligheder ind, der ligger i de offentlige tilbud. Det vil løfte dansk eksport og være til gavn for eksportvirksomhederne, for bankerne og Danmark som samfund.

 

FAKTA

De offentlige eksportaktører bag uddannelsen:

 

EKF

EKF hjælper danske virksomheder med at gøre det muligt og attraktivt for andre at købe varer fra Danmark. Det gør vi ved at hjælpe med at skaffe finansiering, og ved at forsikre virksomheder og banker mod de økonomiske og politiske risici, der kan være ved at handle med andre lande.

 

Eksportrådet

Eksportrådet hjælper virksomheder ud på nye markeder med rådgivning om blandt andet markeder, diplomati og finansiering.  

Væksthusene

Mange virksomheder får deres første rådgivning om internationalisering i væksthusene, for eksport er ofte et væsentlig element i virksomheders vækst.

 

Investeringsfonden for udviklingslandene (IFU)

IFU hjælper og medinvesterer, når danske virksomheder etablerer sig i udviklingslande.

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com