Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ekstraordinær generalforsamling i PostNord

Søgeord:

26. august 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Der blev afholdt ekstraordinær generalforsamling i PostNord AB i går.

Der blev afholdt ekstraordinær generalforsamling i PostNord AB i går.Generalforsamlingen besluttede at godkende en sammenlægning af to svenske datterselskaber. PostNord Logistics AB fusioneres med Posten Meddelande AB og skifter navn til PostNord Sverige AB.

 

Forandringen er et led i den omstrukturering, PostNord gennemfører for at skabe et ensartet varemærke og kundetilbud. Fusionen sker ved, at Posten Meddelande AB overtager PostNord Logistics AB. Det betyder, at PostNord Logistics AB's aktiver, gæld, rettigheder og forpligtelser overføres til Posten Meddelande AB, hvorefter PostNord Logistics AB ophører med at eksistere.

 

PostNord AB ejes af den danske stat (40 pct.) og den svenske stat (60 pct.) og er moderselskab i PostNord-koncernen. Der er en stemmefordeling på 50/50 mellem staterne.

PostNord rapporterede et noget bedre driftsresultat for 2. kvartal sammenlignet med samme kvartal i 2013. Driftsresultatet udviste dog et mindre underskud, hvilket primært skyldes omstruktureringsomkostninger. Markederne er præget af fortsat kraftige fald i brevmængderne og fortsat hård konkurrence i logistikvirksomheden.

 

Nettoomsætningen for koncernen udgjorde SEK 9.816 mio., hvilket er en stigning på en procent sammenlignet med samme periode året før. Denne stigning skyldes primært erhvervelser i logistikvirksomheden.

 

Lønsomheden er fortsat utilfredsstillende, og der er behov for yderligere besparelsestiltag for at forbedre indtjeningsevnen og skabe øget finansiel værdi. /mb

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com