Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

El-bils produktion i Viborg

Søgeord:

29. marts 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

881 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Produktion af dansk golf-bil hentet hjem fra Finland.

 

JP Group i Viborg har længe produceret reservedele til den europæiske bilindustri. Men Viborg-virksomheden er også selv blevet bil-producent. Det er den el-drevne golf-bil Garia, der indtil for et par år siden blev produceret ved Valment i Finland, der ruller af samlebåndet hos JP Group. Overflytningen har taget et par år og fra årsskiftet har JP Group stået for hele produktionen af Garia.

 

I år forventes produktionen at nå op på 600 biler og næste år er 1000 producerede enheder. Vækst-forventningerne skyldes at luksus-golfbilen nu også tilbydes i en livsstils-udgave, samt i en arbejdsbilsudgave.

Det skriver Viborg Folkeblad.

 

- Vi har lavet 700 biler ud fra det vi overtog i Finland. Fra i år bliver alt lavet i Viborg, og vi forventer at fremstille i nærheden af 600 el-biler, siger divisionsdirektør Bjarne Dahlby hos JP Group til det lokale dagblad.

Arbejdsbilsudgaven – den såkaldte Utility-model med større kabine og lad – er målrettet til kommuner, boligforeninger og lignende, samt naturligvis til arbejdsbrug i golf-klubber.

Livsstils-udgaven af Garia custom-opbygges efter kundernes specielle ønsker.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com