Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Elmia 2014: Gammel kærlighed ruster ikke

Søgeord:

1. august 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Gamle historiske lastbiler har en særlig plads hos mange med diesel i blodet. På Elmia Lastbil 2014, 20. til 23. august i Jönköping, Sverige, får de rullende klassikere de deres helt egen hal, hvor messens gæster kan gå rundt og mindes, hvordan træ, mælk og is tidligere blev kørt ud med disse smukke køretøjer.

Gamle historiske lastbiler har en særlig plads hos mange med diesel i blodet. På Elmia Lastbil 2014, 20. til 23. august i Jönköping, Sverige, får de rullende klassikere de deres helt egen hal, hvor messens gæster kan gå rundt og mindes, hvordan træ, mælk og is tidligere blev kørt ud med disse smukke køretøjer.- Vi har oplevet en stigende interesse for disse gamle lastbiler. Det bygger ofte på erindringen af, at ens far eller farfar kørte sådan én. Man husker dem som store, fantastiske biler, og det er sjovt at se dem igen, siger Anders Andersson, ansvarlig for Veteranbilshallen på Elmia Lastbil.

 

Cirka 40 lastbiler ventes at trille ind og indtage Hal C på Elmia. Og det er et stort arbejde både at finde og forberede dem til rejsen til Jönköping.

- Vores hensigt er at finde køretøjer, der vækker genkendelsens glæde hos de besøgende, lastbiler der har kørt i offentligheden fra 1930’erne til 1960’erne. Vi vil gerne vise bredden af dette anvendelsesområde og præsentere så mange som muligt af de forskellige fabrikater, vi så i trafikken dengang, fortsætter Anders Andersson.

Kvindelige vognmænd

I Veteranbilshallen er der også forskellige aktiviteter og foredrag. Spændende historier om lastbilernes brug skjuler sig bag overskrifter som ”Lastbilens førerhus fra træ til stål”, ”Petsamo-trafikken”, ”Sven i bakken” og ”Kvindelige vognmænd 2.0”.

 

Historierne tæller næsten alt om, hvordan lastbiler blev bygget, brugen af dem i krigstid, eksempelvis til fragt af flydele fra Finland til Sverige, og hvordan kvinder og børn måtte overtage vognmandsforretninger og passe både forretning og transporter, mens mændene var væk.

En hal fuld af historie fortæller om baggrunden for nutidens transporterhverv og de store, moderne transporter. Her kan man se, hvordan det hele engang startede.

 

- Veteranbilshallen er meget populær. Jeg tror, at mange også oplever den som en stille oase i det sprudlende, intensive messemiljø, som Elmia Lastbil er. Så det er sjovt at kunne tilbyde sådan et sted, siger Marcus Haraldsson, projektleder for Elmia Lastbil.

cw
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com