Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

EM-guld til dansk DAF-mekaniker

Søgeord:

19. november 2014  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

2703 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danmark bedste DAF-mekaniker vandt Europamesterskabet for DAF-mekanikere.

 

- Det var ligesom EM i ’92!

Sådan lyder meldingen fra Europas bedste DAF-doktor - Mike Christensen fra Truckcenter A/S i Padborg – der netop er blevet kåret som europamester i DAF’s interne mekanikerkonkurrence.

 

Mike Christensen – der lå i konkurrence med 4500 kolleger i 11 europæiske lande – kvalificerede sig til finalen, da han vandt titlen Danmarks bedste DAF-mekaniker for fire måneder siden.

Konkurrencen foregik over to dage på lastvognsfabrikantens enorme fabrik i Eindhoven, Holland, hvor Mike Christensen i konkurrence med folk fra Europas største værksteder løste prøverne med forsvindende få fejl. Både prøverne på computeren og de otte praktiske reparationstests på tid.

 

– Det var lidt ligesom EM i ’92. Min værkfører og jeg tog derned for at hygge og have det sjovt, men kom hjem med pokalen. Mange af de andre var tydeligt nervøse og lagde et enormt forventningspres på sig selv. Men prøverne svarede egentlig til de problemstillinger, vi står overfor på værkstedet hver eneste dag, så det var bare at løse problemerne hurtigt og effektivt, som man nu plejer, fortæller guldvinderen.

Stolt direktør

Kjeld Clausen, direktør for Truckcenter A/S, er meget stolt af medarbejderen, som han selv har udlært i sin tid som værkfører.

 

- Mike har været her 20 år og er opflasket med værdierne viden, kvalitet og service samt ambitionen om at være kundernes førstevalg, og ligesom vores øvrige mekanikere er han løbende efter- og videreuddannet. Modsat de værksteder, der fokuserer på opbygning af nye biler, spiller fejlfinding og service en stor rolle hos os. Derfor er vi vant til at løse komplekse problemer, når andre værksteder må give op, og Mike mestrer alle mekanikerfagets discipliner. Jeg er meget stolt af, at vores team har fostret en europamester.

Supergodt gået

Mikes Christensens nærmeste leder, Allan Roth, heppede fra sidelinjen, da sejren blev hevet i land. Han er ovenud begejstret.

 

- Det er supergodt gået. Mike var bestemt ikke oppe mod amatører, og der var hverken mulighed for at

forberede sig eller nogen hjælp at hente. Det var udelukkende et spørgsmål om at kombinere sin viden og sine kvalifikationer for hurtig og effektiv problemløsning. Mange var imponerede over den måde, Mike tacklede det hele på, forklarer værkføreren, der melder om rødglødende telefoner efter sejren.

- Vi har modtaget tonsvis af lykønskninger på telefon, mail og Facebook, og jeg tror da også, at vi får nye kunder på den konto, siger han.

Kompleks problemløsning

Kurt R. Nielsen, der er Country Parts Manager hos DAF Trucks Danmark, var også vidne til konkurrencesejren i Holland. Han er stolt over, at Danmark formår at markere sig så stærkt i europæisk sammenhæng.

 

- Alle DAF-mekanikere i Europa følger samme kursusprogram, og ved konkurrencen bliver det afdækket, hvem der er allerbedst. Vi er meget stolte over, at der for første gang er en dansker som vinder. Mike er utrolig dygtig og vedholdende – og en mester i kompleks teknisk problemløsning. Sejren er også et skulderklap til Truckcenter A/S for høje faglige standarder og et suverænt internt samarbejde. Det er klart, at det gode faglige miljø på værkstedet bidrager til at skabe dygtige specialister, og omvendt spredes Mikes store viden og ekspertise til hans kolleger.

Mike Christensen er bosiddende i Lintrup og tilknyttet Truckcenter A/S’ værksteder i Padborg og Hjøllund.

Præmien, et rejsegavekort på 6000 euro, skal bruges til en bilferie på Island med familien.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com