Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Emirates SkyCargos fragtflyvninger letter fra Dubai World Central

Søgeord:

2. maj 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2263 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Efter måneders byggeri, planlægning og tests kunne Emirates SkyCargos flåde af fragtfly i dag officielt starte med at operere fra den nye fragtterminal i Dubai World Centrals (DWC) Al Maktoum International Airport.

 

På pressefotoet er et Emirates SkyCargo Boeing 777 fragtfly parkeret ved den nye terminal.

Efter måneders byggeri, planlægning og tests kunne Emirates SkyCargos flåde af fragtfly i dag officielt starte med at operere fra den nye fragtterminal i Dubai World Centrals (DWC) Al Maktoum International Airport.

 

På pressefotoet er et Emirates SkyCargo Boeing 777 fragtfly parkeret ved den nye terminal.Den officielle start blev markeret i går af en meget tidlig ankomst af en af Emirates SkyCargos Boeing 777 Freighter fra London Heathrow, der fragtede en fuld belastning på mere end 100 tons last.

 

Lasten omfattede blandt andet køretøjer, skibsreservedele, lægemidler, oliefeltudstyr samt en flymotor. Noget er til distribution i De Forenede Arabiske Emirater, mens anden last bliver fragtet videre med Emirates’ passagerfly fra Dubai International Airport (DXB) til forskellige markeder i Emirates' netværk, såsom Sydafrika, Kina, Indien og Sydkorea.

Start juli 2013

Konstruktionen af første fase af fragtterminalen og dets tilhørende faciliteter begyndte i juli sidste år. Efter at den nu står klar, er driften i fuld gang med 250 medarbejdere på området. Den nyåbnede terminal er udstyret med starte-of-the-art-teknologi og kan håndtere 700.000 tons fragt årligt.

 

Terminalen vil have 500 ansatte, når fase to, som forventes at være færdig til september i år, kommer i drift. Terminalen har potentiale til yderligere ekspansion med en kapacitet på 1 million tons.

 

- Åbningen af operationer fra DWC er en vigtig milepæl for Emirates SkyCargo. Vores forskellige teams har, sammen med mange af vores partnere og interessenter, arbejdet meget hårdt i de sidste par måneder på at færdiggøre første fase af projektet. Vi har også foretaget en lang række tests for at undersøge, om vi i alle områder af vores nye faciliteter er klar. Også transporten af fragt mellem DWC og Dubai International er testet for at sikre en glidende overgang og gøre det muligt for os at opfylde vores kunders forventninger," siger Nabil Sultan, Emirates Divisional Senior vice President, Cargo.

Tidsplaner holder

Nabil Sultan tilføjer:

 

- Vi er meget glade for, at vi har overholdt vores tidsplaner, og at flytningen er gået efter planen. Denne nye terminal giver os ekstra plads og kapacitet til at styre vores vækst i vores transportforretning, og til at vi kan fungere som et dedikeret, moderne og effektivt centrum for vores fragtoperationer, der bidrager med 35 procent af Emirates SkyCargos samlede omsætning.

 

Emirates SkyCargo har i dag en flåde på 12 fragtskibe, 10 Boeing 777 F'er og to Boeing 747-400 ERF’er, der opererer mellem mere end 50 destinationer i hele verden.

 

Gods, der ankommer på fragtfly, vil blive transporteret af dedikerede lastbilservices mellem DWC og Dubai International Airport langs Emirates’ Road (E-611), som vil være den vigtigste vej til at forbinde gods mellem fragtflyene og passagerflyene.

På nuværende tidspunkt har Emirates 47 lastbiler, og det antal vil blive øget i forhold til de fremtidige vækstkrav.

Nyeste teknologi

Den nyåbnede terminal (pressefoto) er udstyret med state-of-the-art teknologi. Den er udstyret med et fuldt automatiseret materialehåndteringssystem, som er en af verdens første til at have et automatiseret Quick Dolly Transfer System, der muliggør hurtig overførsel af 6 Unit Load Devices (ULD’s) samtidig.

Herudover er der automatiseret pallehåndtering, et avanceret lagersystem, kontorer, arbejdsstationer, moderne kommunikations- og sikkerheds-

 

systemer og mange faciliteter for ansatte, herunder kantiner.

 

Området er designet til at håndtere omkring 140.000 tons fragt om året og har tre store lagerområder, hver med forskellige temperaturer.

 

Terminalens infrastruktur omfatter også 45 ladepladser til lastbiler og 80 lastbilparkeringspladser, foruden 12 pladser til fly lige foran terminalen.

/cw
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com