Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Engelbrecht dropper Mariager-omfartsvej

Søgeord:

27. september 2019  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

1404 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Regeringen mener, VVM-pengene kan bruges bedre.

 

Regeringen dropper nu VVM-undersøgelsen af den meget omtalte omfartsvej ved Mariager, der i foråret skabte meget debat, fordi den var en af de betingelser, Dansk Folkeparti stillede, hvis partiet skulle tilslutte sig VLAK-regeringens infrastrukturplan.

 

Særligt kom DF-transportordfører Kim Christiansen i vælten, da flere anså omfartsvejen for at være udtryk for at pleje egne interesser, i og med Kim Christiansen er fra – og driver virksomhed i – Mariager.

 

Den nuværende S-transportminister, Benny Engelbrecht, mener, at skatteborgernes penge kan bruges bedre end til en VVM-undersøgelse af omfartsvejen, og derfor er de penge, som den tidligere regering sammen med Dansk Folkeparti besluttede at afsætte til en VVM-undersøgelse af projektet, derfor rullet tilbage.

 

VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti afsatte med finanslovsaftalen for 2019 12 millioner kroner til en VVM-undersøgelse af Mariager Omfartsvej.

- Jeg mener ikke, at vi fortsat skal kaste skatteborgernes penge efter Mariager Omfartsvej, siger transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:

 

- Der er så mange projekter rundt omkring i hele landet, hvor trafikanterne holder i timelange bilkøer grundet trængsel på vejene. Derfor mener jeg, at vi skal tænke os godt og grundigt om, inden vi beslutter, hvilke projekter vi vil prioritere. Og da der ikke længere ser ud til at være opbakning til omfartsvejen i Mariager, synes jeg, det er naturligt, at vi ikke bruger penge på fortsat at undersøge projektet, siger han.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk