Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Enighed om havnekontrol

Søgeord:

8. maj 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

410 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Tager fat på svovlregler og polarkode.

29 lande fra Paris MoU og Tokyo MoU har underskrevet en ny erklæring om havnestatskontrol. Erklæringen sætter nye mål for havnestatskontrol og samarbejdet om havnestatskontrol.

 

Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen:

 

-Havnestatskontrollen er et væsentligt element i at sikre, at de internationale regler overholdes. Derfor er det også meget glædeligt, at danske mærkesager, om håndhævelse af svovlregler og polarkoden, er med i erklæringen. For Danmark er det vigtigt, at der tages hensyn til miljøet på verdensplan.

 

Birgit Sølling Olsen fra Søfartsstyrelsen repræsenterede Danmark på ministerkonferencen, som foregik i Vancouver, Canada.

 

Udover de 29 lande deltog IMO's generalsekretær samt en repræsentant for ILO.

 

Udover svovlregler og polarkoden fokuserer erklæringen på en række områder, bl.a. accept af elektroniske certifikater, større gennemsigtighed og lettelse af erhvervets byrder ved inspektioner. Desuden skal der fortsat ske udvikling af inspektionssystemet for at optimere ressourceanvendelsen.

Havnestatskontrol sikrer lige konkurrencevilkår

Havnestatskontrollen har vist sig at være et effektivt instrument til at sikre, at skibene lever op til de internationale regler, så der er lige konkurrencevilkår til gavn for sikkerheden, miljøet og de søfarende.

 

Havnestatskontrollen har også medført mærkbare resultater på antallet af fejl og mangler, som er faldet. Desuden har antallet af tilbageholdelser stabiliseret sig på ca. 3,5 procent på årsbasis, ligesom flere lande nu opfylder betingelserne for at være på hvidlisten. /mb

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com