Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Enighed om klare regler

Søgeord:

29. oktober 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

930 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Polske vognmænd lægger også pres på EU.

Kan østeuropæerne sætte sig ind i, hvad der tales om, når Danmark og en række andre vestlige EU-lande råber vagt i gevær i Bruxelles og advarer mod social dumping på de nationale transportmarkeder?

 

Ja, det kan de godt, viste et møde i denne uge mellem Nordic Logistics Association (NLA) og den polske vognmandsorganisation ZMPD.

 

Organisationerne havde sat hinanden i stævne i Warszawa for at udveksle synspunkter og erfaringer på en række områder som bl.a. cabotage, tredjelands transporter, kombineret transport, varebiler, udstationeringsdirektiv og nationale minimumslønninger.

 

-Den polske organisation har lige som vi et udtrykt ønske om, at der bliver klare spilleregler på transport- og arbejdsmarkedet i EU. Det selv om udgangspunktet i øjeblikket jo må siges at være et marked, der er i polsk favør – alt andet lige, oplyser adm. direktør i DTL – Danske Vognmænd og formand for NLA Erik Østergaard, der deltog i mødet sammen med NLA’s direktør Søren H. Larsen.

Fair og lige vilkår ønskes

Men alt andet er ikke lige, pointerer Østergaard, for heller ikke den brede del af de polske vognmænd ønsker et marked, hvor der eksisterer et utal af gråzoner og uklare tilstande, fordi den umådelige mængde af love og regler udstedt af EU er for komplicerede og giver juridiske smuthuller for dem, der vil udnytte situationen. Fair konkurrence på samme betingelser er lige så meget et grundlæggende ønske hos østeuropæerne som hos de vestlige vognmænd.

 

-Det er klart, at der på visse punkter er divergerende holdninger – det er kun naturligt. Men mødet viste, at vi på flere punkter er enige i, at wild-west tilstandene skal bremses på europæisk niveau, og de tekniske løsninger skal have større opmærksomhed fra EU. Danske og polske vognmænd oplever en hverdag, hvor EU-reglerne, som de er i dag, ikke kan håndteres af dem, der ønsker at konkurrere på fair og lige vilkår. Og vejtransporten er så central for funktionen af det Indre Marked, at EU må se endnu mere konstruktivt på at gøre erhvervets rammebetingelser mere operationelle.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com