Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Entreprenør tester fundamentet af bro

Søgeord:

22. juni 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

507 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Forsøg ved Roskilde Fjord.

 

Fremtidens bro over Roskilde Fjord skal være med til at sikre en nemmere og hurtigere adgang mellem Frederikssundområdet og resten af Nordsjælland og Hovedstadsområdet.  

 

For at være sikker på, at både pæle og havbund er solide nok til at bære den planlagte bro, vil entreprenøren nu udsætte ingeniørberegningerne for en virkelighedstest.  

 

-Fra de geotekniske undersøgelser ved vi, at undergrunden i Roskilde Fjord ikke egner sig særlig godt til brobyggeri. Vi skal rigtig langt ned, før vi rammer noget kalk, som pælene kan stå fast i, Derfor skal vi nu teste pælenes bæreevne, siger Henrik Vincentsen, projektchef i Vejdirektoratet.

 

Testen skal gennemføres to steder på Frederikssundsiden - den ene på land og den anden fra den midlertidige dæmning, som er bygget ud i fjorden. Vejdirektoratet forventer, at testerne tager en lille måneds tid. I første omgang etablerer entreprenøren testpælene, og når betonen i pælene er hærdet, kan selve pæletesten gennemføres.  

-Pælene og brofundamentet skal sikre, at broen ikke begynder at synke efter nogle år med trafik. Testen skal bekræfte vores design og vise os, om vi skal justere noget, inden vi går i gang med at bygge pælene, som skal bære broen, siger Henrik Vincentsen.  

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com