Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Erhvervsledere og beslutningstagere mødes til Fehmarnbelt Days

Søgeord:

22. september 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2259 gange

Læses i øjeblikket af:

1

I dagene 30 september – 2 oktober samles erhvervsfolk, politikere og borgere i København til Fehmarnbelt Days 2014.

I dagene 30 september – 2 oktober samles erhvervsfolk, politikere og borgere i København til Fehmarnbelt Days 2014.Over 600 deltagere fra Nordtyskland, Danmark og Sydsverige forventes til denne begivenhed for at diskutere muligheder og potentialer i en sammenhængende Femern Bælt region. Blandt emnerne er grænseregionalt samarbejde, infrastruktur, forretningsmuligheder, et fælles arbejdsmarked, turisme, kultur, uddannelse og forskning.

 

I 2021 åbner den faste forbindelse under Femern Bælt. Den forbinder København og Hamburg via den kortest mulige linjeføring, men forbinder også Skandinavien med resten af Europa. Fehmarnbelt Days 2014 handler om, hvordan denne nye forbindelse kan skabe en ny, integreret region. Mange forskellige events rundt om i København sætter spot på en lang række emner fra grøn vækst og politisk samarbejde til turisme og uddannelse. De enkelte arrangementer spænder fra konferencer med politisk deltagelse på højt niveau til interaktive oplevelser for hele familien på Rådhuspladsen i København.

Torsten Albig, ministerpræsident I Slesvig-Holsten, glæder sig til Fehmarnbelt Days 2014:

 

-Det er en oplagt mulighed for at mødes på politisk niveau for at diskutere, hvordan vi sammen kan optimere rammebetingelserne for den fremvoksende Femern Bælt region. Herved får vi mest muligt ud af den nye forbindelse”, siger Albig. “Jeg glæder mig over, at programmet for Fehmarnbelt Days indeholder flere aktiviteter som er målrettet ungdommen. Det er den nye generation, som især vil benytte den faste forbindelse, understreger Anke Spoorendonk, Europa-, kultur- og justitsminister i Slesvig-Holsten.

 

På konferencen vil politiske ledere fra Slesvig-Holsten mødes med danske kolleger som transportminister Magnus Heunicke og Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter.

 

Den fremtidige Femern Bælt region strækker sig fra Nordtyskland gennem Danmark til Sydsverige og rummer 8,5 mill. Indbyggere.

-Den faste forbindelse åbner nye forretningsmuligheder, ikke kun indenfor transport og logistik, men indenfor alle sektorer, fastslår Thomas Bustrup, direktør i Dansk Industri og bestyrelsesmedlem i Baltic Development Forum, BDF.

 

-Erfaringerne fra Øresund har vist, at vi skal starte i god tid med at knytte kontakt og udforske mulighederne i et tættere samarbejde. Det er nu vi har chancen. Fehmarnbelt Days er en oplagt mulighed for, at erhvervsledere kan mødes og diskutere, hvordan vi sammen bygger den nye region.

 

Konferencested: Tivoli Kongres Center Arni Magnussons Gade 2, København.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com