Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Esbern Snare klar til antipirateri-operation

Søgeord:

17. september 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2266 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Efter to ugers intensiv træning er ESBERN SNAREs faste besætning og et hold af specialister klar til at blive indsat i NATOs antipirateri-operation i havet ud for Østafrika.

Efter to ugers intensiv træning er ESBERN SNAREs faste besætning og et hold af specialister klar til at blive indsat i NATOs antipirateri-operation i havet ud for Østafrika.Mandskabet har trænet intensivt i et par uger – og herunder ha4 der været øvelser med ”piratskibet” Sleipner, oplyser Søværnets Operative Kommando (SOK).

 

Men aktionen er ikke slut endnu. I de kommende timer får militærpolitiet travlt med at afhøre de formodede pirater, registrere beviser og skrive rapport. En tilbundsgående dokumentation og bevisførelse er afgørende for, at de syv tilbageholdte formodede pirater kan stilles for retten og dømmes for pirateri.

 

Efter de afsluttende øvelser siger chef for ESBERN SNARE, kommandørkaptajn Henrik Holck Rasmussen, om de seneste ugers intensive uddannelse til missionen:

- Vi kan ikke undvære uddannelsen. Når vi er dernede, så er vi på. Alle skal spille sammen, og vi skal være klar, så snart der lyder en alarm. Vi har øvet de skarpe operationer, hvor det er kommet til skudvekslinger, men vi har også trænet i Local Leadership Engagement, hvor vi kommer i dialog med lederne i de lokale landsbyer i Somalia. Det er også en del af vores opgave at forsøge at skabe en positiv forståelse blandt landsbylederne for, hvorfor vi er der.

 

Henrik Holck Rasmussen er særdeles godt tilfreds med resultatet af den missionsforberedende uddannelse. På trods af at kun cirka halvdelen af de 99 besætningsmedlemmer og halvdelen af de 50 specialister tidligere har været udsendt, opererer alle som et samlet team. Undervejs på forlægningen sydpå fortsætter træningen, og ifølge skibschefen er Esbern Snare hundrede procent klar til opgaven, når skibet om nogle uger melder sig til operationen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com