Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Modulvogntog med indbygget læring

Søgeord:

25. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2288 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vejdirektoratet høster mange erfaringer ved indførelsen af modulvogntog.

Vejdirektoratet høster mange erfaringer ved indførelsen af modulvogntog.Før indførelsen af forsøget med modulvogntog i november 2008 fik Vejdirektoratet opgaven med at sørge for, at vejene kunne klare de lidt længere vogntog.

 

Danmarks Transport-Tidende har derfor, i anledning af 5-årsdagen for forsøgets begyndelse, spurgt Vejdirektoratet, hvordan det har været at skulle klare denne udfordring, hvor der stadigvæk sker en udvikling af modulvogntogsnettet med flere nye veje.

 

- Det er et igangværende forsøg, hvor vi skal have opsamlet nogle erfaringer om, hvordan det er at køre med modulvogntog frem til 2017, hvor forsøget stopper. Det er et læreligt projekt, vi høster mange erfaringer, og vi lærer, hvordan vejgeometrien skal være for modulvogntog. Det har givet os mulighed for at opleve, om de teorier og antagelser, vi har, så også er i orden, siger chefkonsulent ved Vejdirektoratet, Mads Holm-Petersen, projektleder for modulvogntogsforsøget.

- Vi har også andre forsøgsprojekter, hvor vi også prøver, bortset fra, at med mvt-forsøget er størrelsen i fuld skala.

 

Redaktionen har også spurgte om, hvordan projektet vil ende?

 

- Det vil ende med, at vi laver en evaluering, og derefter er det op til en politisk beslutning, og dermed lander det sikker i Folketinget, der beslutter, hvad der så skal ske. Vi stiller bare vejinfrastruktur til rådighed, og vi arbejder udelukkende med mål, slutter Mads Holm-Petersen.

 

På billedet ses et af de allerførste modulvogntog ved den officielle start på testforløbet, der fandt sted ved transportcenteret i Høje Taastrup 24. november 2008.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com