Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Et mere fleksibelt AMU

Søgeord:

3. juli 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

826 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Gavner virksomheder og ansatte.

 

Undervisningsministeriet giver i perioden fra den 1. juli 2017 til den 31. december 2018 de godkendte AMU-udbydere mulighed for, som et forsøg, at afkorte en række af kurser for en gruppe af kursister, der allerede har nogle af de kompetencer, der indgår i den pågældende arbejdsmarkedsuddannelse.

 

Formålet er at undersøge mulighederne for mere fleksibel afholdelse af kurser, målrettet virksomhedernes og kursisternes behov. Forsøget er en del af ”Trepartsaftale om tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft i hele Danmark og praktikpladser”, der er indgået mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter.

 

- AMU bliver ofte beskyldt for at være for ufleksibelt. Nogle deltagere oplever, at de på AMU-kurser skal gennemgå emner, som de kender i forvejen. Det råder den nye ordning med kollektiv afkortning af kurser bod på, siger TURs næstformand, Niels Henning Holm Jørgensen, Chefkonsulent i arbejdsgiverforeningen ATL- Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik i DI.

Virksomheder kan henvende sig til en godkendt AMU-udbyder med ønske om, at en gruppe af medarbejdere får afkortet kursusvarigheden på et bestemt kursus. Såfremt kurset er godkendt til afkortning, vurderer skolen, hvor meget afkortning der eventuelt kan gives. Dette gøres på baggrund af en dialog med virksomheden, hvor det sandsynliggøres, hvilke kompetencer medarbejderne allerede har, og hvilke kompetencer medarbejderne dermed mangler for at nå arbejdsmarkedsuddannelsens mål.

 

- Nu kan en virksomhed – eller flere i samarbejde – få AMU-kurser, der har netop det indhold, som man efterspørger. Opfordringen fra DI’s side til virksomhederne skal derfor lyde: brug den nye ordning, så jeres medarbejdere får netop det kursus, som de har behov for, siger Niels Henning Holm Jørgensen.

Ved afslutningen af kurset gennemfører deltagerne en test, som er udarbejdet af efteruddannelsesudvalget (TUR). Sluttesten indgår som en del af lærerens samlede bedømmelse af, om den enkelte deltager har nået alle de fastsatte mål ved afslutningen af kurset.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com