Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

EU dunker Billund Lufthavn – og passagererne

Søgeord:

12. december 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Sidste år kom Billund Lufthavn på verdenskortet med den banebrydende nyhed om hjemmeprintede bagagemærker.

Sidste år kom Billund Lufthavn på verdenskortet med den banebrydende nyhed om hjemmeprintede bagagemærker.Som et led i lufthavnens strategi om at gøre det let og hurtigt for de rejsende at flyve fra Billund var hjemmeprintede bagagemærker for charterrejsende sidste skridt i en selvbetjent rejse. Selvom konceptet var godt på vej til at blive en succes, blev Billund Lufthavn i september måned bedt om at trække konceptet tilbage.

 

Bagagemærket, der er en foldet A4-side sat i en plasticlomme, overholder nemlig ikke EU’s toldregler for bagagemærker.

 

-Der findes regler for, hvordan et bagagemærke skal se ud, for bagage på flyvninger inden for og ud af EU-lande. Reglerne er cirka 20 år gamle, og i dem står der blandt andet, at et bagagemærke er formet af en lang strimmel, og det er vores jo ikke," forklarer Anders Nielsen, produkt- og udviklingschef i Billund Lufthavn til check-in.dk.

Hos Billund Lufthavn havde man ellers fulgt IATA’s regler for bagagemærker, da det hjemmeprintede bagagemærke blev udviklet i samarbejde med it-virksomheden Unisys. Det er derfor også IATA, som nu sidder og arbejder på at få gjort EU-reglerne mere rummelige, så de tillader brugen af hjemmeprintede bagagemærker og andre bagagemærketeknologier.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com