Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

EU: Frit spil for statsstøtte

Søgeord:

24. februar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nye retningslinjer fra EU-Kommissionen gør det i udbredt omfang fortsat muligt at yde offentlig støtte til drift af lufthavne samt yde offentlige støtte til luftfartsselskaber, der åbner nye ruter.

Nye retningslinjer fra EU-Kommissionen gør det i udbredt omfang fortsat muligt at yde offentlig støtte til drift af lufthavne samt yde offentlige støtte til luftfartsselskaber, der åbner nye ruter.For når man skal lave retningslinjer for hele EU, så kan man ikke nøjes med at se på, hvordan man skaber så fri og fair konkurrence som muligt. Så skal parametre som regional egnsudvikling og tilgængelighed også tages med ind i overvejelserne.

 

Derfor er EU-Kommissionen, efter at have konsulteret medlemslandene, kommet frem til, at det er i orden med en vis grad af offentlig støtte, oplyser check-in.dk.

Tilpasse modeller

Statsstøtte til investeringer i lufthavnsinfrastruktur er tilladt, hvis der er et reelt behov og den offentlige støtte er nødvendig for at sikre adgang til en region.

De nye retningslinjer fastsætte den maksimale tilladte støtte afhængigt af størrelsen af en lufthavn med henblik på at sikre den rette balance mellem offentlige og private investeringer.

 

Mulighederne for at yde støtte er derfor højere for mindre lufthavne end for større lufthavne.

 

Driftsstøtte til regionale lufthavne med mindre end 3 millioner passagerer om året vil være tilladt i en overgangsperiode på 10 år under visse betingelser. Det er for at give lufthavnene tid til at tilpasse deres forretningsmodeller.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com