Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

EU: Fuldt fokus på social dumping

11. september 2015  |  

Formand ønsker et fair arbejdsmarked.

EU-kommissionsformand Jean-Claude Juncker kom i sin ”state of the Union” tale til Europa-Parlamentet i denne uge blandt andet ind på social dumping.

 

-Vi bliver nødt til at fremskynde arbejdet for et fair og reelt pan-europæisk arbejdsmarked, fastslog formanden, der fortsatte:

 

-Med fairness menes i den forbindelse fremme og bevarelse af borgernes frie bevægelighed som en fundamental rettighed i vores union, mens vi samtidig skal undgå tilfælde af misbrug og risiko for social dumping.

 

Direktør i Nordic Logistics Association (NLA) Søren H. Larsen ser kommissionsformandens udtalelser som et tegn på, at – trods mange andre EU-problemer i øjeblikket – så har frygten for et indre marked i en spiral mod bunden på grund af social dumping også sat sig spor i Kommisionens top.

-Jeg er ikke i tvivl om, at formanden mener det alvorligt, for et funktionsdueligt indre marked er hele forudsætningen for, at EU kan eksistere i længden.

 

Samme dag stemte Europa-Parlamentet om sin ”egen-initiativ betænkning” om en midtvejsevaluering af Kommissionens Hvidbog fra 2011 om EU’s transportpolitik. Betænkningen blev vedtaget med stort flertal med 502 stemmer for og 158 stemmer imod.

 

NLA-direktøren er meget tilfreds med betænkningen, idet også den har fokus på at sikre juridisk klarhed og bedre implementering af regler vedrørende arbejdsforhold, arbejdstager- og velfærdsrettigheder, løn og social ansvarlighed.

 

-EU-Parlamentet vil af med den praksis, der medfører urimelig konkurrence og ansporer til social dumpning i transportsektoren, så man kan sige, at EU samlet set har fuldt fokus på problemerne med social dumping, konstaterer Søren H. Larsen.

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

630 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com